Franczy

Napa DAV309 CD/VCD/MP3 Player

A Napa DAV309-es hordozható eszköz egy CD lejátszó, egy MP3 player, és egy VideoCD-k lejátszására is alkalmas szerkezet ügyes kis kombinációja.


Amint kivettük a nem túl szép dobozból a lejátszót, az első benyomásaink elég pozitívak voltak, hiszen a drive szép design-t kapott, persze ez elég szubjektív dolog. A DAV309-es típusú eszköz mellé kapunk egy 3.6V-os lítium elemet, egy hálózati adaptert, egy infravörös távirányítót, video-, és audiokábeleket, egy fejhallgatót, valamint egy leírást. Ezekért mindössze 135 dollárt (~40E Ft) kell kifizetnünk, ami az eszköz képességeit figyelembe véve elég versenyképes árnak számítana, ha... De nézzük inkább a részleteket!

Eddig nem túl sok hordozható CD lejátszót gyártottak távirányítási lehetőséggel, így ezen képességével kiemelkedik a konkurens hasonló eszközök közül. Egészen hét méteres távolságig, és 60 fokos szögig használható az infravörös távirányító, melyről talán csak a ki/be kapcsoló gomb hiányzik, így a lejátszót csak az oldalán található kapcsolóval lehet ki/be kapcsolni. A készüléken audio, és video kimenet, valamint egy adapter csatlakozó található. A dobozban található 3.6V-os újratölthető akkumulátor 1400mAh-s, melyet körülbelül 2 óra alatt lehet teljesen feltölteni. Az LCD kijelző nem túl jó minőségű, elég nehéz leolvasni a kisméretű play, pause, vagy stop ikonokat, ezenkívül még háttérvilágítással sem rendelkezik.


A készüléken található gombok jó elhelyezésűek, és könnyen használhatóak. A "Bass boost", és a ki/be kapcsoló gombokon kívül minden funkció a lejátszó felső részéről kapcsolható. A hangerőt nem tekerővel, hanem két kis gombbal állíthatjuk, azonban semmi visszajelzést sem kapunk a jelenlegi hangerőről. Ahogy az ilyen termékekhez járó fejhallgatók esetében már megszokott, úgy a Napa lejátszóhoz járó, fülbe dugható hangszórók sem túl jó minőségűek, nagy hangerő mellett torzítanak.


A Napa DAV309-es lejátszó képes a normál CD-k, VideoCD-k, valamint a CDRW (újraírható) lemezek olvasására is, azonban van egy nagy hiányossága, nem rendelkezik ESP-vel. Ennek erdedményeképpen a legkisebb mozdulatra is megugrik a lemezek lejátszása. Összességében tehát egy elég nagy tudású, azonban elég gyenge minőségű eszköznek mondható a Napa DAV309. Leginkább a jó design teheti vonzóvá ezt a lejátszót, de a külső szerintem csak másodlagos szempont lehet egy ilyen eszköz vételekor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!