daweed

MP3 kazetta

Habár a régi magnetofonok már kimentek a divatból, egy új MP3 lejátszó talán újra visszahozza őket.

A Digisette cég már árulja a 250 dolláros Duo-MP3 lejátszóját, ami nem csak úgy néz ki, mint egy kazetta, de be is lehet tenni egy magnóba, hogy azon keresztül lejátszhassuk a zenéket. Ez úgy lehetséges, hogy tartalmaz egy átalakítót, ami átkonvertálja a digitális jeleket analóggá, így lejátszhatóvá válik egy deckben is.


"Csak be kell tenni, megnyomni a Play-t." - mondta Jeff de Garcia a cég igazgatója. Kapcsoljuk be az előretekerést és a Duo érzékeli a megnövelt sebességet, mire a következő számra ugrik.

Mikor nincs benne a magnóban, az egység úgy viselkedik, mint egy sima, hordozható MP3 lejátszó.

Az alapmodell 32 MB flash memóriával kapható, ami kb. 30 percnyi CD minőségű zene tárolására alkalmas. Persze lehet ezt is bővíteni.

A technológia azonban már nem új. A Digisette is egy koreai gyártótól szerzi a gép elektronikáját. Persze már levédte a saját neve alatt az amerikai kontinens területén.

A Duo-MP3-at zenével egy PC-n keresztül tölthetjük fel, annak párhuzamos portjának segítségével. Újratölthető elemével hat óra lejátszására képes.

Bryan Ma, az IDC elemzője szerint az új lejátszó nagyszerű találmány. Szerinte "érdekes az, hogy összeolvadnak a régi és az új technológiák." Ez a jelenlegi legérdekesebb MP3 lejátszó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!