Gyurkity Péter

Még egy olcsóbb telefonon dolgozik a Huawei

A szerényebb megoldás a tavalyi változat frissítéseként jelenik meg.

A vezető kínai telefongyártó még az év elején mutatta be hivatalosan új csúcs-párosát, amelyet nem sokkal később a megszokott szerényebb változat követett a sorban. A jelek szerint azonban dolgoznak a tavalyi modell frissítésén is, amely szintén alacsonyabb árat kapna.

A forrás szerint ugyanis készülőben van a Huawei P20 Lite (2019) is, amely a közeljövőben jelenhet meg a piacon. Ez a típus ismét egy 5,84 hüvelykes LCD-kijelzőt kapna, a felső bevágást viszont egy apró lyukkal cserélnék le, míg a káva már a panel alatt is vékonyabb lenne. A hátoldal üvegből készül, itt helyezkedik el a hagyományos ujjlenyomat-olvasó is, amelyhez azonban már egyszerre 4 kamera csatlakozna, egyelőre ismeretlen felállásban (bár a főkamera állítólag egy 24 megapixeles példány lenne). A teljesítményért a középkategóriás Kirin 710 chip felel majd, amelyhez 4 GB memória, valamint egy 64 vagy 128 GB-os tároló csatlakozna, ezt pedig microSD révén szintén kibővíthetnénk. Az akkumulátor kereken 3000 mAh-s, amely nyilván nem biztosít majd kiemelkedő üzemidőt, de az alapvető feladatok ellátására ez is bőven elegendő lesz.

A támogatott technológiák listáján megjelenik a Bluetooth 5.0 és a 4G LTE, az ötödik generációs elérés kezeléséről itt tehát nincs szó. Ehhez nyilván a szokásos érzékelők és egyéb komponensek csatlakoznak majd, a külső forrás azonban egyelőre csak ennyit közölt a telefonról, amely a képek tanúsága szerint fekete, kék, valamint vörös színben lesz elérhető, bár maga a burkolat ez utóbbi két példány esetében több árnyalatban pompázik, vagyis nem egyetlen szín alkalmazásáról van szó, igyekeznek ugyanis minél vonzóbb külsőt rendelkezésünkre bocsátani.

Ahogy említettük, a megjelenés közel lehet már, a pontos dátumot azonban még nem ismerjük. A várható ár mindenesetre felbukkant, ez a jelek szerint ez európai kontinensen 279 eurótól indul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)