Berta Sándor

Érkezik a Xiaomi elektronikus könyv­olvasója?

Úgy tűnik, hogy már a jövő héten piacra kerülhet a készülék.

A Xiaomi portfóliójából jelenleg csak egyetlen eszköz hiányzik: egy elektronikus könyvolvasó. Az már tavaly novemberben kiderült, hogy a gyártó teljesen új területre merészkedne és kifejezetten az Amazon Kindle konkurensének szánja a legújabb termékét, amely az első elektronikus könyvolvasója lesz. A társaság állítólag már egy évvel ezelőtt elkészítette a készüléket, de azt nem dobta piacra, mert a megfelelő időpontra várt.

Most kiszivárgott, hogy jövő héten kerülhet sor a hivatalos bejelentésre és egy képből az is nyilvánvalóvá vált, hogy az eszköz 7,5 vagy 8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd. A beszerelt képernyő az E-Ink technológiára fog épülni és meglehetősen széles kávájú lesz. Az utóbbi célja, hogy a felhasználók jobban kézbe vehessék és stabilabban tarthassák az új elektronikus könyvolvasót.

Ami érdekes kérdés, hogy vajon milyen tartalmak lesznek elérhetők a Xiaomi készülékére. A kínai felhasználók számára ugyanis digitális könyveket a Tencent, JD Read, Baidu és Wechat is kínál. Sőt, még a Xiaominak is van a Duokan Read személyében egy elektronikus olvasási platformja, amelyen több mint 99 600 kínai és 8600 angol nyelvű kötet hozzáférhető. Az sem tisztázott, hogy milyen márkanév alatt jelenik majd meg az eszköz. Szóba jöhet a már bevált Mi vagy akár egy másik új márkanév alkalmazása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #3
    Ez nagyon érdekel, remélem árban is alájuk vág eléggé befagytak az árak az E-könyvolvasó piacon. Jelenleg 20k a legolcsóbb valamire való olvasó, 10-15k-val odaverhetnének a piacnak.
  • Antracit #2
    Egy az egyben úgy néz ki mint a Kobo Forma.
  • Tetsuo #1
    A Kobóval vajon felveszi a versenyt?