Berta Sándor

Tévé függőleges okostelefonos videókhoz

A digitális képkeretként is használható készüléket a Samsung mutatta be, érintéssel lehet rá tartalmat továbbítani.

A Samsung The Sero egy klasszikus 43 hüvelykes televízió és a különlegessége az, hogy - egy professzionális monitorhoz hasonlóan - akár teljesen függőlegesen is alkalmazható. Ehhez egy speciális elemet építettek be a tévébe és azt a felhasználónak manuálisan kell kezelnie. A társaság az új termékkel az okostelefonos videókat rögzítő felhasználóknak akar kedvezni. Korábban a belső felmérések során ugyanis kiderült, hogy ezek az ügyfelek nagyon is jól tudnának használni egy ilyen készüléket.


A gyártó egy 60 wattos, 4.1-es hangrendszert épített be az új modellbe, amely nem csupán televízióként alkalmazható, hanem akár óraként és digitális képkeretként is. A dél-koreai cég integrálta a tévébe a Bixby nevű beszédasszisztensét is. A tartalmak egyszerűen átjátszhatók lesznek rá egyszerű érintéssel, az NFC technológia segítségével. Az új eszközön a játékok, a videók, a közösségi tartalmak és más forrásokból származó anyagok optimálisan megjeleníthetők lesznek.

A Samsung The Sero műszaki részletei egyelőre nem ismertek, de az igen, hogy a QLED-technológiára épül, május végétől Dél-Koreában lesz kapható és a bevezető ára 1,89 millió won (1460 euró) lesz. Han Jong-hee, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának elnöke azt nyilatkozta, hogy a jövőben is piacra akarják dobni azokat a kijelzőket, amelyek figyelembe veszik a felhasználói igényeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #9
  ha jól értem akkor lesz 2 tévé a szobában. Az egyik a standart fekvő 16:9-es a másik viszont ez az idióta állított stílus. Lent már leírták a nagy igazságot: tök mindegy, hogy hogyan tartom a telőt, az minden esetben fektetett 16:9-es képet fog felvenni.
  De gondolom ez egy programozónak megléphetetlen kihívást jelent. :p
 • NEXUS6 #8
  Sima design lúzerség, hogy amikor az embernek hirtelen kéne videót csinálnia, vagy csak egy keze szabad, akkor álló pozícióban fog videót felvenni, és hogy emellett macerás a képet fekvőre váltani.
  Xar a telók fizikai kialakítása, rossz helyen van a kamera (hányszor lógott már bele a kezem a kétkezes fekvő pozícióban is), rossz helyen van a kamerát aktiváló fizikai gomb, és/vagy a kamera app elsütő gombja, vagy macerás előszedni a fekvő pozíciót. A Samu telók ilyen szempontból pont sztenderd mód ua nem ergonomikusak, mint bármilyen más gyártóé.

  Fasza, a saját gyökérségüket, hogy az emberek nem tudnak a kapkodásban jó videókat csinálni, most egy ilyen elég eladhatatlan koncepcióra kitalált tévével is nyomatékosítják. LOL
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.05.07. 17:21:59
 • regelek5 #7
  Az én telefonom nem "okos", és már 10 éves, de még ő is tudja, ha videót veszek fel, nem álló helyzetben teszi, hanem automatikusan elforgatja fekvőre a képet. Ma ez miért lenne olyan nagy dolog?
 • Caro #6
  +1, tegyenek bele négyzetes szenzort. Az "optika" úgyis kör alakú képet készít, az a kis szilícium meg senkit nem vágna földhöz. A fekvő videó legyen a default beállítás.
  Az iphone 28 vagy a galaxy s35 táján számíthatunk is majd rá...
 • Zoliz #5
  Na ez a csúcs, de birka kinaiak ezt is megeszik.
  Fali mobiltelefon. Nagyon elmés! :D
 • zola2000 #4
  Inkább a telefon gyártóknak kellene, oké hogy az ember úgy fogja kényelmesen a telefont, de attól még lehetne az a videó rendesen 16:9es.
 • Sir Cryalot #3
  Displaygyártók meg a talpnyalóik MÁR nyomtak le sokkal durvább dolgokat is torkokon :DDDD
 • nlght #2
  nem értem milyen piaca lesz ennek, amikor már az elforgatható monitorok évek óta a piacon vannak... hülyeség az egész
 • Bruce_Willis #1
  Jajj...
  Én inkább a kezét törném annak aki ilyen videókat készít.