Gyurkity Péter

Kínán kívül terjeszkednének az ottani kisebb telefongyártók

Ezek a nevek ugyan kevésbé ismertek, ám csúcskategóriás megoldásokból itt sincs hiány.

A kínai telefongyártók közül általában az elmúlt években mainstream szereplőkké vált cégek szerepelnek lapunk hasábjain, hiszen egyrészt itt szélesebb a kínálat, másrészt pedig jobban megoldott a nemzetközi piacon való jelenlét, az új megoldások széles körben való terjesztése. A kisebb riválisok sem akarnak nagyon lemaradni, így most ők is a hazai piacon kívüli területeket célozzák meg, hogy tovább növekedjenek.


Tajvani értesülés szerint 3 ilyen kínai gyártó is jelen volt a napokban lezárult Global Sources Mobile Electronics 2019 Hong Kong rendezvényen, amelyen több új megoldásról rántották le a leplet. Itt ugyanis a Koobee, az Elephone, valamint a Transsion is olyan készülékeket mutatott be, amelyek nagy, az előlapot szinte teljes mértékben lefedő kijelzővel, az ezen ejtett bevágással, illetve periszkóp módjára előbukkanó szelfikamerával, AI-optimalizált hátoldali kamerákkal, valamint előlapi lyukkal igyekeztek felkelteni a látogatók érdeklődését, tehát jól látszik, hogy a nagyok példáját igyekeznek követni, egyszerre több divatos trendet is meglovagolva. Az innováció mellett a fotók minőségének javítása szerepel napirenden, ebben látják ugyanis a megújulás lehetőségét.


További érdekesség, hogy az említett gyártók már nem kizárólag a számukra hazai pályán szeretnének további pozíciókat szerezni. A Koobee márkát birtokló Coosea ugyanis a délkelet-ázsiai és indiai piac mellett egyéb régiókban is megjelenne (az ottani, többnyire felemelkedőben lévő országokban amúgy is öldöklő küzdelem zajlik a vásárlókért), mint ahogy az Elephone is a nemzetközi piacon terjeszkedne tovább, legyen szó Afrikáról, vagy akár Közép- és Dél-Amerikáról. Az itthon szinte teljesen ismeretlen Transsion szintén Afrikát veszi célkeresztbe, ami logikus lépésnek tűnik, hiszen a kontinens jelen pillanatban is a kiaknázatlan lehetőségek tárháza.


Azt még nem minden esetben tudjuk, hogy az említett cégek milyen specifikációt és milyen árakat kínálnak a vásárlóknak, de jól látszik a törekvés, hogy a kifejezetten olcsó megoldások mellett a csúcskategóriás példányokat is előtérbe helyezik, ez lehet ugyanis a kulcs számukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    A xiaomi nemrég learatta a nemzetközi piacot, erre most árat akarnak emelni, jó hogy jönnek a többiek.
  • Tetsuo #1
    A Transsion egy holding, ami 3 különböző céget (és márkát) kínál a mobiltelefonok piacán.