Berta Sándor

Már most 5G-képessé teszi üzemeit a Bosch

Az óriáscég jelezte, hogy már most felkészíti a termékeit az új szabványra. A dolog egyszerre szól a robotokról, a gépekről és azok vezérléséről.

A társaság nem akar várni és az utolsó pillanatra hagyni mindent. Rolf Najork, a Bosch illetékes részlegének ügyvezetője kifejtette, hogy hiszik, hogy az 5G gyorsabban lesz elérhető, mint ahogyan azt sokan gondolják. Szeretnék felgyorsítani a folyamatot és ősszel már be akarják mutatni az ügyfeleiknek az új 5G-képes automatizálási technikákat. Ez év folyamán tesztelni akarják a szabványt a különböző létesítményeikben. A menedzser hozzátette, hogy természetesen figyelemmel kísérik a Huawei kapcsán kirobbant vitát, de az az álláspontjuk, hogy minden hálózati felszerelés-szállítónak és technológiai szolgáltatónak ugyanazoknak a magas biztonsági követelményeknek kell megfelelniük, függetlenül attól, hogy melyik országból származnak.

Najork úgy vélte, hogy ugyanilyen fontos az is, hogy végre kidolgozzák a gépek kommunikációját lehetővé tévő közös szabványokat. Közös nyelv nélkül ugyanis nem lehetséges az adatcsere a beszállítók és a gyártók között. "Az automatizálás területén is kellenek a szabványok, különben nem fogjuk tudni megtenni a következő lépést az Ipar 4.0 területén" - fejtette ki a Bosch illetékese.

A társaság iparüzleti bevétele a legutóbb 7,4 milliárd euróra nőtt és ez a terület teszi ki a bevételek tíz százalékát. Tavaly ezen a területen 8,9 százalékkal nőttek a bevételek és ez annak volt köszönhető, hogy a vállalat tovább tudta fejleszteni a termékeit és több hálózatba kötött megoldást kínál, amelyek új alkalmazásokat tesznek lehetővé. A Bosch az év közepéig stabil fejlődéssel számol. Az, hogy mi történik azután, olyan tényezőktől is függ, mint Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése (Brexit) és az Amerikai Egyesült Államok kereskedelmi politikája.

Németországban két héttel ezelőtt kezdték el árverezni az 5G-frekvenciákat. A hatóságok szerint eltúlzottak az új szabvánnyal kapcsolatos egészségügyi félelmek, nincs szó egyértelműen káros hatásokról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #3
    - önvezető autók / targoncák / munkagépek -> Köszönik elvannak a jelenlegi 3G/4G-vel is.
    - gyári robotok / utcai robotok -> Dettó.
    - dolgok internete -> Dettó.

    Ezek a fenti cuccok ráadásul iszonyú kevés adatot forgalmaznak és abszolút nem igénylik a nagy sávszélt. Szal' miről beszélsz? :-D
  • dyra #2
    Nem is neked csinálják.

    - önvezető autók / targoncák / munkagépek
    - gyári robotok / utcai robotok
    - dolgok internete
    - stb.. (egy csomó dologról lövésem nincs de oda is jó lesz)

    Az, hogy te mit töltesz le meg hova meg mivel kb a ki nem szarja le kategória.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.04.05. 14:51:26
  • Tinman #1
    Mondja már meg valaki nekem, hogy ki a bánatos szart érdekel az 5G? Minek? Hová?

    Senki nem arra használja az adatkorlátos mobilnetjét, hogy azzal szedjen le a Steam-ről 140 GB-os játékokat. Akkor meg minek? Itt vidéken is vastagon 40-50 MB/s-al tudok letölteni mobilnettel... ha akarok, de nem akarok. Miért akarnék?

    De jó... játszunk el a gondolattal, hogy nem lesz forgalomkorlátos. Ok, akkor sem a mobil/tablet eszközömre szeretnék letölteni nagy adatmennyiséget, mert miért is tenném? Streaming szolgáltatások? Az a jelenlegin tökéletesen működik!!!

    Ráadásul az 5G baromi nagy hátránya, hogy elég sűrűn kell letenni sugárzó állomásokat... Szóval? Minek? Főleg idehaza miért erőltetik ezt ennyire, hogy EU szinten is kimagaslóak vagyunk?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.04.05. 08:53:09