Berta Sándor

Elfogadja a kripto­valutákat a legnagyobb svájci online kereskedőcég

A platform példát mutathat az európai elektronikus vállalkozásoknak.

A Digitec Galaxus - amely Svájc legnagyobb internetes kereskedelmi vállalata - bejelentette, hogy összesen tíz különböző digitális valutát fogad el a jövőben. A döntés értelmében a szolgáltatás a 200 svájci frankos vagy annál drágább megrendelések esetében elfogadja a Bitcoin, az Ether, a Bitcoin Cash ABC, a Bitcoin Cash SV, a Ripple, a Binance Coin, a Litecoin, a Tron, a Neo és az Omisego nevű virtuális fizetőeszközöket.

A társaság a Coinify nevű dán startupra támaszkodik szolgáltatóként. A Coinify befogadja a kriptovalutákat, majd azokat átváltja hagyományos valutákká és átutalja a svájci platformnak. A kereskedőcég semmilyen díjat nem számít fel a digitális pénzek használatáért, míg a Coinify csupán az összeg 1,5 százalékát vonja le költségként. Ehhez jön még a virtuális fizetőeszközönként eltérő tranzakciós díj. Aki kriptovalutával akar fizetni, az egy 15 percig érvényes árfolyamajánlatot kap.

Oliver Herren, a Digitec Galaxus informatikai vezetője és társalapítója kiemelte, hogy a digitális pénzek lenyűgözőek és az elektronikus kereskedelemben idővel fontos fizetőeszközökké válhatnak, ők pedig ezt a fejlődési folyamatot szeretnék támogatni. Ugyan a Digitec Galaxusnak 2018 közepe óta létezik németországi leányvállalata is, de a kriptovalutákat csak a svájci online üzleteiben fogadja el egyelőre a vállalkozás. A Digitec Galaxus szóvivője közölte, hogy az ajánlatot csak azután terjesztik ki a német társaságra is, ha a kísérlet sikeres lesz.

A cég tavaly 992 millió svájci frank bevételt könyvelhetett el, a kínálatában 2,7 millió termék található meg. A Digitec Galaxus 2015 óta 70 százalékban a Migros kereskedelmi szövetkezet tulajdona.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!