Gyurkity Péter

Jön a Huawei P30, P30 Pro és P30 Lite

A cég három változatról rántja le a leplet, a megjelenés áprilisban jön.

A Huawei az MWC alatt egy új párost mutatott be, a P-sorozat új csúcskategóriás példányait azonban áprilisra tolták el. Ezt a párost most egy harmadik változat egészíti ki a külsős híradásokban, így érdemes végigfutni a főbb részleteken, hogy lássuk, mivel kívánnak lépést tartani a többiekkel, miközben zajlik ellenük az átfogó amerikai támadás.

Német lap számolt be arról, hogy a P30 és P30 Pro valóban 6,1 és 6,47 hüvelykes OLED-kijelzőt kínál majd, mégpedig a 2340 x 1080 pixel felbontással, ez utóbbi esetében hajlított szélekkel. A káva még alul is meglehetősen vékony lesz, a bevágás esőcsepp formában ad helyet a 32 megapixeles szelfikamerának, a Pro-változat pedig a hangzást is a kijelzőbe integrálja, a hagyományos hangszóró helyett. A hátoldalon tripla-, valamint quad-kamera helyezkedik el, mindkét esetben egy 40 megapixeles főmodullal, lézeres autófókusszal és dual-LED flash opcióval. A teljesítményt a Kirin 980 chip szolgáltatja, 6 vagy 8 GB memóriával, 128, 256, illetve 512 GB-os tárolóval, az Android 9 Pie verzió, valamint egy 3650 és egy 4200 mAh-s akkumulátor kíséretében. A hivatalos bejelentés március 26-án esedékes, a kiszállítás várhatóan április 5-én indul majd.

A Huawei P30 Lite ehhez képest már egy némileg eltérő megoldást takar, bár a főbb módosítások csak a burkolat alatt jelennek meg. A szintén külsős értesülés (pontosabban renderképek) szerint megmarad az esőcsepp formájú felső bevágás, a kijelző mérete azonban 6,15 hüvelyk lesz, némileg vastagabb alsó kávával, a 2312 x 1080 pixel felbontással. Az ujjlenyomat-olvasó már egy hagyományos érzékelő formájában jelenik meg a készüléken (míg a fenti párosnál ezt a kijelzőbe építik be), a hátoldali tripla-kamera pedig sorrendben 24, 8 és 2 megapixeles egységeket kap. A chip a Kirin 710 lesz, ami nagyjából a Snapdragon 660 típusnak felel meg, 4 vagy 6 GB RAM, valamint 128 GB-os tároló kíséretében. A szoftveres oldalon itt is az Android 9 Pie fut majd, legalábbis a külsős értesülések szerint.

Az ár itt 369 euró lesz, a megjelenés április elején esedékes, fekete, fehér, valamint kék színben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #1
    32 megapixeles szelfikamera. Istenem! Azonnal rohanok a boltba, mert jobb mint a tükör!