Gyurkity Péter

Kiszivárgott az LG G8 ThinQ

Új chip, nagy kijelző, némileg módosított dizájn, valamint a hagyományos jack van a listán.

A többi gyártóval egyetemben az LG is készül az MWC-re, ahol minden valószínűség szerint új zászlóshajójukról is lerántják majd a leplet. Ez azonban most szinte minden részletével együtt kiszivárgott, így a legtöbb kérdésre jóval a rendezvény előtt választ kapunk.

A kiszivárogtatóként jól ismert Evan Blass tette közzé a G8 ThinQ részleteit, ez tehát meglehetősen biztos információnak tűnik. Eszerint a telefon (amelynek nevét korábban maga a gyártó is megerősítette) feketében biztosan megjelenik, maga a dizájn pedig nem sokban tér el az előző évi generációtól, hiszen itt a tavalyira emlékeztető bevágás, a némileg vékonyabb előlapi káva, valamint a horizontális elrendezésű hátoldali iker-kamera tűnhet fel. Fontos részlet, hogy megmarad a hagyományos jack-dugó, ez a korábbi, a telefon ezüst változatával kapcsolatos hírben még nem volt egyértelmű, emellett pedig a (tavalyival azonos) 6,1 hüvelykes OLED-panel, az 1440 x 3120 pixel felbontás, a vadonatúj Snapdragon 855 chip, a por- és vízálló burkolat, a 6 GB memória, az alapesetben 128 GB-os tároló, valamint a némileg nagyobb, ezúttal 3400 mAh-s akkumulátor jelenléte érdemel említést.


A kijelző vibrálásával fognak hangot kelteni, ez a "Crystal Sound OLED"

Az előlapi és hátoldali kamerák valamivel jobbak lesznek a G7 esetében látottaknál, itt a cég a maga részéről különösen a szelfikamera „korábban nem tapasztalt” minőségét emeli ki, míg a hátlapon az iker-modul mellett az ujjlenyomat-olvasó is megjelenik. A szoftveres oldalon minden bizonnyal már a megjelenés pillanatában az Android 9 Pie fut majd, erről azonban még nincs konkrét információnk, mint ahogy a kereskedelmi ár szintje is kérdéses. Egyes pletykák szerint a telefon Kanadában 1200 dollárt kóstálna, ami 900 amerikai dollárnak felel meg, vagyis itt 100 dollárral emelkedne az ár a tavalyihoz képest (amit néhány hónap után már 700 dollárra mérsékeltek odaát), bár a különböző szolgáltatók nyilván saját akcióikat és ajánlataikat mellékelik majd a telefonhoz.

A bemutató a hónap utolsó napján várható, a hivatalos megjelenési dátum (egy korábban kiszivárgott renderkép alapján) jó eséllyel március 22.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)