Gyurkity Péter

Jön az Xperia XA3 és XA3 Ultra

A Sony két új telefonja új kivitelben, középkategóriás hardverrel jelenik meg.

Közeleg az MWC, amelyen a Sony egyszerre több új fejlesztést is bemutat majd. Ezekről folyamatosan szivárognak az új részletek, így több fontos jellemző is napvilágra került, most pedig egyszerre két változatról láthatunk videót, illetve további képeket, amelyek fontos kérdésekre adják meg a választ.

A napokban először egy videó bukkant fel a világhálón, amelyben az Xperia XA3 főbb részleteit vehettük közelebbről szemügyre. Ebből kiderült, hogy valóban egy kifejezetten magas készülékekkel van dolgunk, amely vékony előlapi kávával fut majd be, igaz, a felső keret még vastag marad, hiszen itt kap helyet a hangszóró, a közelségérzékelő, valamint az előlapi kamera, amely tehát nem bevágásban vagy egy apró lyukban helyezkedik el. A képarány 21:9 lesz, és bár az alkalmazások jó része erre nincs felkészítve (emiatt alul is sokszor vastag rész marad üresen, illetve feketén), viszont a hétköznapokban még így is hasznos lehet az új dizájn. A telefon a Snapdragon 660 chipet kapja meg, ehhez 4 GB memória, 64 GB-os tároló, valamint egy hátoldali iker-kamera csatlakozik majd, szintén a Sony jóvoltából.

Nem sokkal később az Xperia XA3 Ultra típusról jelent meg számos renderkép, amelyet már kifejezetten a sajtónak, tehát nyilvános fogyasztásra szántak. Ezeken a 6,5 hüvelykesre hízó készülék látható, amely ugyanazon magas dizájnt és a 21:9-es képarányt kapja meg, ugyanolyan magas „homlokkal”. A chip marad ugyanaz, a memória viszont 6 GB, a belső tároló pedig 64 GB-os kapacitású lenne, egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 9 Pie társaságában. A hátoldalon itt is egy iker-kamerát kapnánk, az viszont még kérdéses, hogy milyen áron, illetve milyen hivatalos néven mutatkozik majd be ez a típus, előfordulhat ugyanis, hogy a Sony végül mégis kukázza az XA-sorozatot.

Ahogy említettük, a bejelentés a hónap végén esedékes MWC alatt várható, itt remélhetőleg minden kiderül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!