Gyurkity Péter

Az MWC alatt jön két 5G-okostelefon

A rendezvény alatt az LG és a Huawei is bemutatná saját új megoldását.

Közeleg a február eleji fontos esemény, amelyen minden évben számos újdonságot ismerhetünk meg. Az idei rendezvény az 5G debütálása miatt még nagyobb jelentőséget élvez, itt pedig a jelek szerint legalább két különböző gyártó is bemutatja majd saját megoldását, amelyek már illeszkednek az új szabványhoz.

Az LG hivatalosan is bejelentette, hogy saját 5G-telefonját az MWC alatt mutatja majd be a nagyközönség előtt. Erről ugyan minden részletet még nem árultak el, az viszont kiderült, hogy a teljesítményről valóban a Snapdragon 855 chip gondoskodik majd, amely az ígéret szerint 45 százalékkal nagyobb erőt biztosít a közvetlen elődhöz képest, támogatja az 5G-platformot, miközben ez utóbbi nagyobb fogyasztását a szintén méretesebb, ezúttal 4000 mAh-s akkumulátor ellensúlyozná, a nagyobbra szabott hőkamra pedig a hőmérsékletet tartaná megfelelő szinten, hogy a túlmelegedéssel se legyen gondunk. A dizájn nagy valószínűséggel a V40 típusra hajaz majd, egyes vélemények szerint itt tulajdonképpen ezen típus egyik változatáról van szó, a cég viszont erről mindössze annyit árult el, hogy a multimédiára helyezik a hangsúlyt. Több európai szolgáltatóval is tárgyalnak a megjelenésről, a rendezvényen azonban a 4G-t támogató G8 ThinQ is megjelenik majd, hiszen nem mindenki tart igényt az ötödik generációs platformra.

A Reuters hírügynökség eközben a Huawei fogyasztói üzletágának vezetőjére hivatkozva ír arról, hogy a kínai gyártó is bemutatná saját 5G-megoldását az MWC alatt. Ez azonban ráadásul kihajtható formában jelenik majd meg, vagyis egyszerre két területen nyomulnának előre, mégpedig a saját, házon belül fejlesztett Balong 5000 modemre támaszkodva. Azt még nem tudni, hogy a hagyományos kivitelben érkező Huawei P30 egyes változatai szintén támogatni fogják-e az új szabványt, mint ahogy a várható példányszámot sem ismerjük, az azonban világos, hogy az amerikai intézkedések ellenére is bizakodóak, a tavalyi 208 millió darabról pedig tovább növelnék a teljes éves mennyiséget.

A kereskedelmi forgalomban való megjelenésre minden bizonnyal áprilisban kerül majd sor, addigra nyilván minden részlet kiderül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!