Gyurkity Péter

Kétkijelzős Chromebook van érkezőben

A végleges forma még nem teljesen világos, viszont a két kijelző jelenléte egyértelmű.

A Chromebook-vonal képviselői meglehetősen gyakran szerepelnek a hírekben, legutóbb például arról írtunk, hogy a nagy érdeklődés miatt windowsos alkalmazások is jönnek a Chrome OS-re, a Microsoft tehát itt is igyekszik megfelelő ajánlattal előállni. A Google is dolgozik saját koncepcióin, amelyek között a friss értesülés alapján egy kétkijelzős megoldás is helyet kapott.

Külsős forrás jóvoltából számolhatunk most be a házon belüli projektről, amely a jelek szerint a Palkia nevet kapta meg. Itt a szintén belsős használatra szánt részletes lista elemei arra utalnak, hogy a készülék két érintőképernyőt, pontosabban az azokat vezérlő két komponenset kapott, és míg az egyik panel a szokásos helyen, a másik példány már a billentyűzethez közel helyezkedne el. A tábla-üzemmódot letiltják, ez tehát mindenképpen egy összecsukható, hagyományos kivitelű gép marad, amelyhez hasonlót többek között az Asus jóvoltából is láthattunk korábban, hiszen a ZenBook Pro Duo is nagyjából ugyanilyen külalakra épül, ahogy az a lent beágyazott videóban jól látható.


A pontos formát és a végleges specifikációt természetesen még nem ismerjük, ehhez túl korán van. Mindenesetre az említett forrás azt is közölte, hogy a Google maga nem tervezi legyártani a készüléket, ezt tehát a programban résztvevő egyéb partnerek valósíthatják meg, már amennyiben támogatásra érdemesnek látják az érdekes megoldást. Ebben van is némi ráció, hiszen a Windows operációs rendszert futtató laptopok szegmensében is elérhető hasonló kivitelű fejlesztés, itt pedig a Microsoft maga is törekszik az iker-kijelző még jobb támogatására, hiszen a Windows 10X kifejlesztése és piacra dobása többek között éppen ezt célozza.

A Google projektjét a jövőben is figyelemmel kísérjük, így mindenképpen beszámolunk majd az újabb hardveres termékek hivatalos bemutatójáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!