Berta Sándor

Repülőtereken nyitna pénztárak nélküli üzleteket az Amazon

A társaság nagyon szeretné, ha minél több helyen elterjednének a boltjai.

Az Amazon egyre inkább szeretne nem csupán online kereskedőcég lenni, hanem a hagyományos kiskereskedelemben is megvetné a lábát. A most ismertté vált új elképzelés is ezt támasztja alá, ugyanis a Reuters azt írta, hogy az Amazon pénztárak nélküli üzleteket nyitna a légikikötők területén. Az értesüléseket megerősítették a hatóságoktól kiszivárgott dokumentumok is, illetve egy olyan június 27-i keltezésű e-mail, amelyről a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér képviselője számolt be.

A társaság számos nagy amerikai légikikötő vezetőivel folytat egyeztetéseket. A vállalat felhőegységének egyik menedzsere például a Norman Y. Mineta San Jose Nemzetközi Repülőtér illetékeseitől kért találkozót, szeptemberben viszont a Dallas/Fort Worth Nemzetközi Repülőtér menedzsere írt e-mailt az Amazon alelnökének és felvetette, hogy az amerikai légikikötők közül náluk alakítsák ki az első Amazon Go üzletet. Az Amazon szóvivője nem akarta kommentálni a hírt. A vállalat egyébként eddig hét pénztár nélküli üzletet nyitott január óta, többek között Seattle, Chicago és San Francisco területén.

Az Amazon 2016 decemberében jelentette be Seattle városában az első pénztár nélküli boltját, ahol szenzorok regisztrálják, hogy a vásárlók pontosan melyik termékeket vették le a polcokról és azokból hány darabot tettek bele a szatyraikba, a végösszeget pedig az adott személyek Amazon-számlájáról vonják le. A szolgáltatáshoz külön alkalmazás is jár, annak letöltése nélkül nem is lehet bemenni a szupermarketbe. Pár hónappal nyitás után nyilvánvalóvá vált, hogy a rendszer nem elég kiforrott, mert egyszerre 20-nál több vásárlót nem tud kiszolgálni, a nagy embertömeg ugyanis megzavarja. Az Amazon 2021-ig háromezer Amazon Go üzletet akar nyitni, amelyek elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban működnének. Nemrég derült ki, hogy már nagy alapterületű áruházakban is tesztelik az Amazon Go rendszerének a technológiáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!