Berta Sándor

15 000 új munkahelyet hozna létre Európában az Amazon

A dolgozókat elsősorban az új logisztikai központokban foglalkoztatják majd.

Az Amazon bejelentette, hogy tovább akar terjeszkedni Európában és az év végéig 50 000-ről 65 000-re növelné a kontinensen dolgozó teljes munkaidős alkalmazottak számát. Mindenféle szakembereket keresnek az egyes területek (Amazon Marketplace, Amazon Web Services, Kindle Direct Publishing stb.) számára, lesznek köztük mérnökök és szoftverfejlesztők is.

Az elképzelések alapján a legtöbb új állást az újonnan kialakított logisztikai központokban hozzák majd létre. Ilyen új centrumok lesznek többek között Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában.

Az Amazon tavaly 10 000 új embert állított munkába Európában, míg január közepén jelezte, hogy az Amerikai Egyesült Államokban 2018 közepéig 100 000 új teljes munkaidős állást akar kialakítani. Emellett a társaság tavaly megígérte azt is, hogy a jelenlegi több mint 10 000 veterán mellett további 25 000 veteránt és azok házastársait fogja felvenni, továbbá képezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kotomicuki #2
    Nyugi, BG már bejelentette, hogy a(z igazi) robotok is fognak adózni, így semmi gond... (irónia)
    Igaz, hogy az élősködők - nemhogy a magasabb szinten élőkét... - első és legelemibb szabályát sem tartja be a mai "társadalom", így kikövezett útja van a pusztulásba, de a robotok adója majd megold mindent..., a kis szellemi csökevények szerint!
  • fonak #1
    Emberi robotokat keresnek arra a kis időre, amíg a valódi robotok le nem váltják őket.
    Bár valójában sok olyan "alantas" munka van, ami nehezebben automatizálható, mint sok "szellemi foglalkozás".