Berta Sándor

Néhány helyen leállt az Amazon Fresh

A kereskedelmi konszern több amerikai városban beszüntette a friss élelmiszereket házhoz vivő szolgáltatást.

Az Amazon Fresh egy ideje nem érhető el New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland és Kalifornia bizonyos részein - erről a társaság e-mailben tájékoztatta az ügyfeleit. Később New York, Connecticut, Massachusetts és Virginia állam lakosai is ugyanerről számoltak be. Az Amazon egyik szóvivője közölte, hogy a Fresh szolgáltatást az érintett szövetségi államokban leállították, de a metropoliszokat, illetve azok egyes részeit nem érintette az intézkedés. Ide tartozott például New York, Boston, Chicago, Philadelphia és Los Angeles.

Az Amazon Fresh Seattle városából indult és az elmúlt 10 évben nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban épült ki, hanem a világ számos országában, így Japánban, Nagy-Britanniában és Németországban is. A más városokban való megjelenés közel sem volt egyszerű, ehhez először közel 5 esztendőnek kellett eltelnie. Az ügyfelek a 99 dolláros, illetve 69 eurós éves Prime tagsági díj mellett havonta 14,95 dollárt, illetve 9,99 eurót fizetnek a friss élelmiszerek kiszállításáért.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy intézkedés hatással lesz-e más államokra és az okokat is csak találgatják a felhasználók. A legvalószínűbbnek és logikusabbnak az tűnik, hogy az érintett területeken nem volt kifizetődő az Amazon Fresh. Azt a szóvivő megerősítette, hogy az intézkedés nincs összefüggésben a Whole Foods júniusi felvásárlásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!