Gyurkity Péter

Csalódást keltő az Xperia XZ4

A cég új megoldása többnyire hagyományos megoldásokat vonultat fel.

A Sony esetében legutóbb arról írtunk, hogy az Xperia okostelefonok siralmasan szerepelnek, ezen pedig az idén augusztusban, alig két hónappal ezelőtt bemutatott Xperia XZ3 sem tudott igazán változtatni. Most a sorrendben negyedik változat van érkezőben, amely februárban mutatkozhat be a nagyközönség előtt.

A napokban renderképek, valamint az ezeket összefoglaló videó látott napvilágot a világhálón, ennek alapján pedig betekintést kapunk a dizájnba, valamint a hardver egyes elemeibe. A külső forrás összefoglalójában arról olvashatunk, hogy az Xperia XZ4 egy meglehetősen nagy, 6,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely a nem túl vékony előlapi káva miatt egy igencsak hosszú (magas) kialakítást igényel, vagyis a telefon hosszabb lesz az egyébként ugyanekkora kijelzővel piacra dobott iPhone XS Max-nál. A pontos fizikai méret egy másik, kifejezetten megbízható forrás szerint 166,9 x 72,4 x 8,2 mm lesz, míg maga a kijelző egy teljesen sima panel lenne, vagyis visszatérnének a hagyományos kivitelhez, az Xperia XZ3 hajlított megoldása után.


Ami a hardver többi elemeit illeti, itt lemondhatunk a 3,5 mm-es jack-dugóról, ez ugyanis már nem látható a képeken. Megmarad viszont az ujjlenyomat-olvasó, bár ez utóbbit szintén meglehetősen nehéz felfedezni a videón, a cég azonban a jelek szerint úgy döntött, hogy ezt még nem építik be a kijelzőbe, ehelyett a szenzor visszakerül a telefon szélére, ahol közvetlenül a ki-bekapcsoló gomb alatt helyeznék azt el, gyakorlatilag egy külön fizikai gombként. A hátoldalon már 3 szenzor látható, ezek a képkészítés területén valószínűleg komoly minőségi ugrást eredményeznek majd a család korábbi tagjaihoz képest, a pontos részleteket azonban még nem ismerjük.

Az Xperia XZ4 várhatóan a februári MWC alatt mutatkozik majd be, a megjelenés nem sokkal ezt követően jöhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #6
    Pont, hogy igy jooo. Nem a gombolyitett samu szarsagok... Bar kicsit lehetne rovidebb...
  • Gladiator #5
    Camera = kamera
    Sensor = szenzor

    Azta' kurva! A szenzorban ket betu is mashogy van angolul, fu de meno!
  • quatlander #4
    Legalább nem "egyedi" szappantartó forma.
  • barret #3
    A kamera túl magyaros kiejtésű...A szenzor sokkal "menőbb". :)
  • wraithLord #2
    És mióta hívják a kamerákat szenzornak? Most látom másodszor ezt. Mondjuk van a kamerában szenzor, az igaz.
  • balat86 #1
    Mi a csalódást keltő? Hogy nem lesz lekerekített kijelző, ami amúgy ergonómia szempontjából teljesen ellent mond a józan észnek? Azért hogy a Sony le van maradva, meg nem azt jelenti hogy kaki telefonokat gyártanak. Várjuk ki a végét.