MTI

Trumpot támogathatta a WikiLeaks alapítója

Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort többször is titokban találkozott a WikiLeaks portál alapítójával - írta a The Guardian című brit napilap.

Paul Manafort és Julian Assange találkozóira állítólag 2013-ban, 2015-ben, majd 2016 tavaszán került sor, amikor Manafort csatlakozott Trump elnökválasztási kampányának csapatához. A brit újság értesülései szerint a találkozókat Ecuador londoni nagykövetségén tartották, ahol Assange 2012 óta él, amikor menedékkérelmet nyújtott be az ecuadori kormánynál. A 2016-os vizit állítólag mintegy 40 percig tartott, ám a nagykövetség rendészei a szokásoktól eltérően nem regisztrálták Manafortot.

A The Guardian szerint nem világos, hogy mi volt a találkozók célja és témája. A lap ugyanakkor meg nem nevezett forrásokra hivatkozva rámutatott, hogy a 2016 márciusában tartott megbeszélés után pár hónappal szivárogtatta ki a WikiLeaks az oroszok által a Demokrata Párt szervereiről ellopott elektronikus leveleket.

Paul Manafort cáfolta, hogy bármi köze lett volna a demokraták szerverének meghekkeléséhez, és ügyvédjei nem válaszoltak a lapnak a londoni ecuadori nagykövetségen tett látogatásokra vonatkozó kérdéseire sem. A volt kampánymenedzser ügyvédjei a CNN megkeresésére sem reagáltak. A cikk megjelenése után a WikiLeaks cáfolta, hogy Manafort és Assange találkozott volna. A CNN ugyanakkor idézte Barry Pollackot, Assange egyik ügyvédjét, aki azt mondta: nem tudja, hogy a Guradian információi a találkozókról pontosak-e.

Riportjában a The Guardian beszámolt arról is, hogy Quitóba utazott munkatársának betekintése volt az ecuadori hírszerzés egyik belső használatra szánt dokumentumába, amely azt rögzítette, hogy Paul Manafortot 2013-ban a dél-amerikai ország londoni nagykövetségén a "jól ismert vendégek" között tartották számon. A lap szerint a vendéglistán "oroszok" is szerepeltek.

A Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánycsapatának munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást feltárni hivatott, Robert Mueller vezette különbizottság eddigi vizsgálatai nyomán Pal Manafortot bűnösnek találták adócsalásban és gazdasági-pénzügyi bűncselekményekben és a volt kampánymenedzser a szeptemberben tartott bírósági tárgyaláson bűnösnek is mondta magát. Jelenleg egy virginiai börtönben várja az ítéletet. Elemzők szerint a Mueller-bizottság vizsgálni kezdi majd a kedden megjelent cikkben foglaltakat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dzsagon #6
  A mai napid azt hittem, hogy ez egy normális csávó, de tévedtem.
 • Sequoyah #5
  Arrol nem is beszelve, hogy allitolag peldaul az Oroszokrol is voltak erdekes informacioik, de azt valahogy nem igazan siettek publikalni...
 • Sequoyah #4
  Azt akarod mondani hogy Trump botranyai annyival fajsulyosabbak voltak, hogy azzal mar napi szinten foglalkozott a mainstream sajto?
  A masik oldalrol pedig a szivarogtatason kivul nem keves abszolut kitalalt remtortenet is le lett nyomva az emberek torkan, szoval a Wikileaks nagyon is nyakig benne volt a dezinformacioban...

  Egyebkent a ado-papirjaira a mai napig varunk, hogy lassuk hogyan csalta az adot, szoval lenne ott mit szivarogtatni...
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.12.05. 21:12:35
 • bdzsana #3
  Nem a szivárogtatásról van szó. Eddig is ezt csinálta. Jól tették.
  Viszont a napi 10-15 db proTrump cikk, és megosztásai a csatornáikon azért elég egyértelműek voltak. Teljesen egyértelműen kampányoltak Trump mellett.

  Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2018.11.30. 09:21:50
 • ostoros #2
  ŐŐŐŐ... nem. Csak Trumpról nem volt MIT kiszivárogtatni, mert azt a mainstream sajtó 24 órában tolta a pofájába a jenkiknek, ellenben A másik jelöltnek meg nem csontvázak, hanem tömegsírok voltak a szekrényében.

  Értsd: A Trumpról kiderült dolgokkal nem tudott volna villogni a kiszivárogtató oldal, mert azokat a sztorikat a CNN vette meg jó pénzért.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.11.29. 20:58:16
 • bdzsana #1
  Támogathatta? Olyan brutálisan tolta a Trump kampányt a választások alatt, hogy le is iratkoztam a wikileaksről, és még rajtam kívül jó sokan.