Gyurkity Péter

Erősebb telefonnal újít a Realme

A kifejezetten gyenge megoldások után némileg erősebb hardvert kínálnak.

A korábban az Oppo berkein belül operáló Realme márka eddig egyetlen alkalommal bukkant fel oldalunkon, akkor ugyanis egy szuperolcsó telefonnal igyekeztek megkapaszkodni, mégpedig elsősorban az indiai piacon. Azóta több ázsiai országban is megjelentek, a jelek szerint azonban némileg erősebb hardvert is indokoltnak láttak.

Amíg a Realme C1 és a Realme 2 egyaránt a Snapdragon 450 chipre épült (amely évek óta a piacon van), ehhez pedig ugyanazon, 6,2 hüvelykes, a 720p felbontást támogató kijelzőt párosították, addig a Realme 2 Pro már a valamivel izmosabb Snapdragon 660 AIE típusra helyezi a hangsúlyt, amely összesen 8 magot, valamint 1,95 GHz-es órajelet kínál. Ezt 4, 6, illetve 8 GB memória egészíti ki, tehát összesen 3 különböző példányban dobják piacra a telefont, miközben a belső tároló mérete 64 és 128 GB között mozog, bár ezt microSD révén további 256 GB-tal megfűszerezhetjük. Az IPS-kijelző itt 6,3 hüvelykre nő, ez már a 2340 x 1080 pixel felbontást kezeli, míg a pixelsűrűség 408 ppi – ennek védelméről a Gorilla Glass 3 felület hivatott gondoskodni.

Az előlapon egy 16 megapixeles kamerát helyeztek el f/2.0 rekesszel, míg a hátoldalon egy iker-kamera dolgozik, 16 és 2 megapixeles szenzorokkal, illetve f/1.7 és f/2.4 rekesszel, LED Flash opció kíséretében. Az akkumulátor szintén némileg nagyobb, ez már egy 3500 mAh-s példány, a támogatott technológiák listáján pedig a Bluetooth 5.0, a WiFi ac, a dual-SIM, a GPS/aGPS/GLONASS/Beidou, valamint a hagyományos jack-dugó és a microUSB szerepel. Az európai LTE-sávok támogatása megoldott, a szoftveres oldalon pedig az Android 8.1 Oreo és a ColorOS 5.2 felület fut, ahogy azt a tavalyi készülékeknél megszokhattuk.

A fókuszban valószínűleg itt is India lesz, legalábbis az első körben, a nemzetközi beszerzés azonban egyre könnyebbé válik, így érdemes tudni, hogy az ottani ár 175 eurónak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!