Gyurkity Péter

Bevágással jön a Honor 10 Lite

Az anyacég eközben pedig már a hajlítható megoldásokkal készül.

A Huawei másik márkája még a tavasz folyamán rántotta le a leplet a Honor 10 típusról, amelyet nyáron a játékokra fókuszáló Honor 10 GT követett a sorban. Most a Honor 10 Lite van érkezőben, mégpedig kellemes hardverrel és kedvező árral.

A cég kínai oldalán már fel is bukkant a hivatalos terméklap, amely a specifikációt és a szokásos kiegészítő információkat tartalmazza. Az amerikai Amazon kínálatában szintén elérhető a telefon, amely azonban minden bizonnyal a kínai piacon igyekszik majd először megkapaszkodni, a rendkívül kiélezett verseny dacára. A telefon a Snapdragon 710 chipre épül, ehhez 4 vagy 6 GB RAM, az Android 9 Pie, egy méretes, ezúttal 6,2 hüvelykes kijelző, annak felső bevágása, a több színben elérhető hátlap, a 24 megapixeles szelfikamera, a hátoldali iker-kamera (13 és 2 megapixeles szenzorral), valamint egy némileg kisebb, kereken 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik. Az ár Kínában 200 és 275 dollár között mozog, ez kedvezőnek mondható, viszont az európai piacon ez valószínűleg picit emelkedni fog.

A Huawei eközben már erősen készül a saját hajlítható okostelefon(ok) piacra dobására. Erre utal a legújabb hír, miszerint egyszerre 4 különböző nevet jegyeztettek be, ezek pedig sorrendben a Mate F, a Mate Flex, a Mate Flexi és a Mate Fold. Természetesen ebből még nem derül ki, hogy a végleges megoldás miként fest majd és pontosan milyen hardverre támaszkodik, az azonban világos, hogy a Mate-sorozaton belül számíthatunk a bemutatkozásra, amely eddig is a csúcskategóriás megoldásokat tömörítette. Nem véletlen, hogy a nevek erősen emlékeztetnek a Samsung választására, ott a Galaxy F, illetve Galaxy Flex lehet majd a hivatalos név, a verseny tehát itt is szoros lehet majd, amikor 2019 elején bemutatják az első példányokat.

A nagy bejelentést februárra, illetve márciusra vetítik előre, itt az MWC valószínűleg kiemelt szerepet élvez majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #1
    Elmehetnek mar a fas.ba ezekkel a bevagasokkal...