Berta Sándor

Olcsó konstrukciót vezethet be a Netflix

A stream-szolgáltató így szeretné növelni az ügyfelei számát.

Reed Hastings, a Netflix ügyvezetője kijelentette, hogy ahhoz, hogy új piacokat szerezzenek, szükség van a platform olcsóbb változatára. A menedzser ugyanakkor az új konstrukcióról semmilyen részletet sem árult el. Az árak csökkentése - még ha csak néhány ország esetében is valósulna meg - eltérést jelentene az eddigi stratégiától, amely inkább az ajánlatok árának az emeléséről szólt. Igaz, ezzel párhuzamosan az elérhető képminőség is javult.

A Bloomberg azt írta, hogy a Netflix nem a jelenlegi legolcsóbb csomag árát akarja csökkenteni, hanem egy teljesen új, olcsóbb és egyúttal korlátozott ajánlatot akar bevezetni. Az új csomaggal az eleve kevesebb keresőket akarja megszólítani a társaság. Jelenleg a legolcsóbb egyesült államokbeli csomag havonta 7,99 dollárba kerül, míg az ázsiai vetélytársak, például a PCCW Ltd. Viu platformja egyaránt kínál ingyenes és fizetős ajánlatokat, az utóbbiak ára havi 2 és 5 dollár között mozog. Indiában a Netflix havi 500, 650 és 800 rúpiáért kínál csomagokat. Ezzel szemben a Star India Hotstar Premium szolgáltatására havi 199 rúpiáért lehet előfizetni

. A Netflixnek az elmúlt negyedév végén 130,4 millió fizető ügyfele volt és több mint 100 film- és tévéprojektet indított Indiában, Dél-Koreában, Japánban, Thaiföldön és Tajvanon. A vállalat spanyol és francia produkciókba fektetett és fektet be, valamint sorozatrészek közötti reklámokat tesztel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • korbin555 #9
  A Netflix számomra elkésett. A filmmániás korszakom véget ért valahol a VHS időszak végén, DVD korszak elején, azóta 5 filmet nem láttam. A sorozataimhoz meg nem megoldás, mert 10-ből 8 a Hulu-nál, és Prime Video-on van. Így is találok néznivalót, de 1% ha érdekel az egészből. Hiába US Netflix-em van, akkor sem nekem való. A nejem szereti, hozzám a Hulu jobban passzol. Van az is, de más jobban érdekel. DAZN a sporthoz, CuriosityStream a dokufilmekhez. Utóbbi telitalálat nekem, a tartalom 99%-a érdekel. Az UHD kicsit drága, $89/year, de minden centet megér.
  Utoljára szerkesztette: korbin555, 2018.11.15. 10:04:00
 • Zoliz #8
  Van az 80 % is hulladék, de mindegyikhez van angol felirat és fenn van a Gyürük Ura is mondjuk magyar felirattal. Az Orange is the new Black transzvesztita leszbi filmhez pl van magyar felirat. Moshatod az agyad vele.
 • Mertos #7
  Nem csak olcsóbb csomaggal lehetne előfizetőket szerezni, hanem mondjuk a filmek megfelelő nyelvű feliratozásával esetleg szinkronnal. Én csak azért nem fizetek elő a Netflixre, mert kevés a felirat és szinkron. Még az se érdekelne hogy a filmek 3/4-ed része hulladék.
 • Cat #6
  "De azért lehetne ezeket körbelicencelni... "
  Nem érdekük. Ugyanezért vannak konzol exkluzív játékok, csak Xboxra vagy PS-re.
 • takysoft #5
  A Netflix jó. A saját sorozataik minősége néha igen kiemelkedő, de átlagosan jobb a többi TV felhozatalánál. Kb HBO magasság.
  A Daredevil-t pl nagyon eltalálták.

  Az én gondom a széttagoltsággal van. Míg Spotify-on fent van kb minden létező zeném, amit szeretek.... addig egyetlen stream TV se adja azt a kínálatot, amit várnék tőle. Evidens, hiszen nyilván azért készítenek sorozatokat/filmeket a tévék, hogy őket nézd.
  De azért lehetne ezeket körbelicencelni...
 • zola2000 #4
  A sok dolog amit néznék van a netflixen, csak nem Magyarországon...
 • SanMaster #3
  Én most mondtam le a Netflix-et, annyi rajta a szemét, hogy az hihetetlen. A legtöbb saját gyártású film, sorozat nézhetetlen.
 • zola2000 #2
  Az olcsóság már bejött a steamnek az oroszoknál, valamelyik zenei platform is ezt lehet ezt csinálja, fejlett országban drágább, fejletlenben olcsóbb (most nem jut eszembe a neve)

  Na igen, sok milliárd ember van akinek van eszköze nézni, de a nyugatra szabott ár sok neki, logikus lépés
 • monk00 #1
  Gondolom hogy bukott sorozatokkal, filmekkel tennék tele a csomagot, ami a kutyát sem érdekli. Milyen gagyi lett ez a netflix is