Gyurkity Péter

Átalakított külsővel jön az LG Q9

Ez azonban nagyjából megfelel a korábbi zászlóshajó kivitelének.

Szeptember folyamán már elkezdték csepegtetni a híreket a dél-koreai gyártó soron következő fejlesztéséről, amely a várható specifikáció alapján a középkategóriában vitézkedne, akkor azonban még úgy vélhettük, hogy a dizájn tekintetében a Q6 és a Q7 vonalait követnék, legalábbis a képek erre utaltak. Egy most felbukkant értesülés viszont már a csúcskategóriás típusra hajazó külsőt körvonalaz számunkra.

Egészen pontosan a kiszivárogtatóként jól ismert Slashleaks által közzétett képről van szó, amely állításuk szerint már a sajtónak szánt renderkép, vagyis közel lehetünk a hivatalos bejelentéshez. A felvételen némileg módosított külső látható, itt ugyanis az előlapi káva már jóval vékonyabb annál, mint amit a Q6 és Q7 esetében láthattunk, vagyis az előlap maga sokkal inkább hasonlít a G7 ThinQ modell kivitelére – azzal a különbséggel, hogy itt már nem találjuk az oldalon elhelyezett, fizikai Google Assistant gombot. A keret tehát jóval kisebb, ez egyedül az alsó részen maradt némileg vastagabb, míg a felső bevágás a megszokott komponenseknek ad helyet, ahogy azt más típusok révén már megszokhattuk.


Ami a pontos hardveres specifikációt illeti, itt a forrás szintén szolgáltat némi adalékot. Eszerint a teljesítményről a Snapdragon 660 chip gondoskodna, vagyis egyértelműen középkategóriás megoldásról beszélhetünk, amely jól illeszkedik a család eddigi profiljába, ehhez pedig 4 GB memória, valamint egy alapesetben 32 vagy 64 GB-os belső tároló csatlakozik majd, opcionális microSD-bővítéssel. Az üzemidőt egy 3550 mAh-s akkumulátor biztosítaná, a szoftveres oldalon viszont még mindig az Android 8.1 Oreo lenne megtalálható, amely kezd picit korosodni, itt a felhasználók részéről egyre inkább a Pie verzió lesz az elvárás.

Azt még nem tudjuk, hogy a Q9 mikor rajtolna el, ez azonban nem lehet már messze – a gyártónak kapkodnia is kell magát, ha sikeres megjelenésben reménykednek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bibike85 #1
    Az a kib@s**tt NOTCH ! Minek kell mar ra? 100 eurot se adnek ezert.