Gyurkity Péter

Nem tud talpraállni az LG mobilos részlege

A telefonoknál újabb nagy veszteséget várnak, ezt azonban az óriás alig érzi meg.

Még a nyár közepén számoltunk be arról, hogy az új zászlóshajó piacra dobása sem segített az LG Mobile üzleti eredményén, ez ugyanis továbbra is komoly negatívumot mutat. A most közzétett előrejelzés szerint a negatív trend folytatódik, ez legkorábban csak jövőre enyhülhet.

A telefongyártók piacát vezető Samsung dél-koreai riválisa a jóslat szerint a harmadik negyedben is komoly veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni, ennek mértéke pedig elérheti az 533 millió dollárt. Ezt elsősorban a vártnál alacsonyabb eladási adatokkal és a magasabb reklámköltségekkel magyarázzák, de rögtön hozzáteszik ehhez, hogy jövőre már komoly mértékben csökkenhetnek a működési költségek, ami többek között annak lenne köszönhető, hogy a telefonos vonalon a meglévő csúcskategóriás dizájnt őrzik meg, vagyis ezt nem fogják ismét átvariálni, megspórolva ezzel a fejlesztési költségeket.

Legalább ilyen fontos megjegyezni, hogy a telefonos részleg folytatódó vergődése nem igazán látszik meg a konglomerátum összesített számain, hiszen az LG maga továbbra is jól szerepel. A fogyasztói elektronikai piacon és a televíziók szegmensében 2,6 milliárd dollár feletti profittal számolnak, ami újabb rekordszintet jelentene. Eközben az Apple közreműködésére is számíthatnak, hiszen sikerült másodlagos beszállítóvá válniuk az OLED-kijelzők területén, vagyis a Samsung mellett ők garantálhatják majd a megfelelő minőségű panelek egy részét, legalábbis ami az idei és a jövőre érkező iPhone-okostelefonokat illeti.

Amennyiben tehát sikerül jövőre lefaragniuk a telefonos részleg veszteségéből, vállalati szinten kiemelkedő eredményt is elérhetnek, ezzel pedig itt is rekordot dönthetnek majd – kérdés, hogy ki lesz kíváncsi az újonnan befutó LG-okostelefonokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • takysoft #8
  G3 - lassú szar. Főleg a szolgáltatói 2 giga ramos változatok. A Snapdragon 801 egyszerűen nem volt felkészítve QHD felbontásra. a 3gb ramos bolti változat egy fokkal jobb, de azért nem sokkal. Értem én, hogy elsők akartak lenni, de lassú lett, na.

  G4 - bootloop

  G5 - úgy ocsmány a telefon, ahogy van :S

  G6 - khm... oled? ebben a ligában már illett volna :S Arról nem beszélve, hogy előző évi hardvert nyomtak egy új kijelző alá... (835 helyet snapdragon 821 stb.)

  G7 - KHM...OLED???? tudjátok, mint a V30-ban... van saját POLED technológiájuk, erre IPS-sel szerencsétlenkednek? egy flagship telefonban :S
  Ez nem TV... arra napi pár órás használatra teljesen jó az OLED...
  (TV-ben meg nem kéne annyira erőltetni, mert azért nem egy microLEd-ről van szó... de az LG tudja... majd összeomlik nekik az a piac is, amikor 3 év múlva kukázza mindenki a 10 évre tervezett tévéjét....)

  Valahogy mindig sikerült elcseszerinteni valamit.

  ez a DAC dolog meg... biztosan számít azoknak, akik még használnak jack-et, de én már egy ideje nem dugeszolom a zenét. Teljesen jó a bt... otthoni hangcucc meg a fülesem is arról megy.
  Utoljára szerkesztette: takysoft, 2018.09.24. 00:36:55
 • quatlander #7
  A G2 annak idején elég nagyot ütött.
 • igazamvanvagyig #6
  Az én lg v30-amban quad hifi dac van.(Európàban vettem).Életem legjobb és ldgszebb mobilja,megannyi iphone,galaxy és egyéb útán.
 • wraithLord #5
  Melyik is volt az egyik legnagyobb balhé az okostelefonok piacán mostanában? Pl. a Samsung Galaxy Note 7. Valójában az akksi gyulladás is a Note 7-eknek csak egy nagyon pici hányadát érintette - és nem is az európai készletet -, de elég nagyot ahhoz, hogy a Samsung kénytelen legyen lépni, és bevonni az egész szériát, mert ez folyt még a csapból is.
  Minden ilyen esetnek nagyságrendekkel nagyobb a füstje, mint a lángja - ami amúgy nem baj, mert jobb félni, mint megijedni.
  Az LG okostelefonok közül melyiket vonták vissza szériahiba miatt? Ja, hogy egyiket sem. Tehát még elhanyagolhatóbb volt a hibás készülékek aránya? Igen.
  Mondj egy telefont, amiről nem találsz a neten 5 másodperc alatt egy olyan hibát, amitől nyüzsögnek a neten a fórumok. Nincs ilyen.

  A Quad DAC kihagyása az európai modellekből pedig mégis mióta műszaki hiba?
  Nem arról van szó, hogy Quad DAC-ot raktak bele, de csak sima 16 bites DACként működik, mert hibás... Hanem eleve úgy árulják, hogy sima DAC van benne.
  Felmérték, hogy az egyes régióban az emberek mire szavaznak, és költséghatékonyság gyanánt minden piacra más konfiguráció modellt szállítottak le. A koreaiban Quad DAC van, az USA modellben wireless charging, az európaiban pedig egyik sem. Ennyi.
 • Zoli007 #4
  G3 - leválló CPU. G4, G5, Nexusok - bootloop. V_akármennyi - DAC kihagyása az európai telefonokból. Ja, amúgy tényleg semmi gond velük...
 • end3 #3
  A mobiloknak "küldetésük" van. Azt a marketingosztálynak a műszakiakkal közösen meg is kell találnia. Amelyik gyártó ezt elfelejti, az nem fog tudni eladni. (Nem elég egyszerűen csak mobil elektronikai eszközöket gyártani, legyenek azok műszakilag bármilyen korrektek is.)
 • wraithLord #2
  Semmi baj nincsen az LG készülékeivel, semmivel sem rosszabbak (vagy jobbak), mint a többi. Szürke kisegér telefonok, amit nem marketingelnek rendesen, és eltűnnek az óriások között. Úgy tűnik, egyszerűen nem tud labdába rúgni sehol sem, mert mindenki túllicitálja őket még hazai (ázsiai) pályán is: a Samsung és a kínai cégek.

  Sosem volt semmi gond a készülékeikkel, csak vagy nem tűnnek ki semmiben, vagy olyasmit próbálnak innoválni, ami végül nem jön be. Plusz az LG telefonos részlege relatíve nagyon-nagyon pici.

  Teljes megújulás? Csak nagyságrendekkel több pénzt kellene belenyomni a telefonos szegmensbe, ilyen konkurencia mellett viszont semmi értelme nincs, az LG telefonok szépen el fognak tűnni a süllyesztőben. Nem azért, mert hülyék vagy bénák, hanem mert vagy "nem sodródtak a trendárral", vagy amikor sodródni próbáltak, akkor azt túl későn, túl halkan és túl jelentéktelenül tették. Közben túlnőtt rajtuk kb. mindenki. A meglévő konkurencia is, és a kismillió feltörekvő kínai cég is. Nincs esélyük szerintem.
 • CairoJack #1
  Két kérdésem van. Egy: Miért nem tudnak normális, vonzó készülékeket gyártani? (Mert ez láthatóan nem megy nekik).
  Kettő: Miért nem rúgják ki az eddigi szutykokért felelős bandát és/vagy annak fejét?
  Láthatóan teljesen új alapokra kéne náluk helyezni a készülék gyártást. Teljes megújulás kell.