MTI

Szupergyors internethálózat épült ki Jászfényszarun

Százmillió forintot meghaladó állami támogatással mintegy 2200 háztartás és helyi közintézmény számára vált elérhetővé a szupergyors internet Jászfényszarun.

Jászfényszarun az Invitel Zrt. 101 millió forint állami támogatás segítségével, alig egy év alatt építette ki a szupergyors optikai internethálózatot, amellyel akár 250 megabites szolgáltatási csomagok is elérhetővé váltak. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3,2 milliárd forintba kerülő internetfejlesztés 150 ezer háztartást érint. Diákháló néven országos digitális iskolaprojekt indul, melynek keretében teljes körű, gyors wifihálózat épül ki 5070 általános- és középiskolában. Ez a projekt a megyében 25 ezer diákot érint majd.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ez a beruházás sokkal többről szól, minthogy Jászfényszaru 101 millió forint állami támogatással gyarapodott. Ma már az internet a családok megélhetése, az önkormányzatok működése és a gazdaság fejlesztése szempontjából elengedhetetlen - fogalmazott. A város látványos fejlődése mellett is fontos hozzáadott érték ez a beruházás, mely a következő években, évtizedekben meghatározza a település vonzerejét és versenyképességét - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #8
  ami még lényeg: a Diginél nincs hűség idő. Legalább is amikor érdeklődtem a csupasz net véget, közölte a srác, hogy ez az ár. Hűség idő meg nincs. Mondjuk mi a fenének is lenne egy 2000-3000Ft-os előfizetés mellé hűség idő. :)
 • Macropus Rufus #7
  ez így van. Solymár, Pilisvörösvár (és lehet Pilisszentivánon is) a Digi már kihúzta az optikát. Gigabites net. Garantált le 300Mb. Mind ezt 2000 párszáz forintért. Ha kell a telefon és a közel 130 tv csantorna is akkor kemény valami 4700-4800Ft-ot kell fizetni.
  Most mondom le az Invitelt és megyek a Digihez.
 • csicso82 #6
  Pontosan - a fentebbi hozzászólásomban is írtam:
  - SZIP program: 100/20-as net 6300Ft (jah és 25 ezer vagy hűség esetén 7 ezer a bekötés)
  - DIGI kábel: 1000/300-as net 3000Ft

  SZÁNALMAS...
 • csicso82 #5
  Nálunk is kiépült a SZIP - Szupergyors Internet Program - valami OPTIKÁRÓL hadoválnak a honlapjukon az elérhető LEGGYORSABB NET: 100/20-as (??) Jah és persze jó drágán:
  - hűségidő nélkük: 8700Ft
  - 1 év hűséggel tévé csomag mellé: 6300Ft

  Szerintem szánalmas A DIGI egy panelban: 1000/100-as netet ad 3000(!!)Ft-ért

  Jah és a digi gondolom saját költségen dolgozik a SZIP program 100%-ban EU-s pénz. Gratulálok! Magyarország jobban teljesít!!
 • Csinkin691024 #4
  Nálunk írd és mond 15 (tizenöt) Mb/s az Inviteles internet!!!
  Ezt is hosszú idő után tudtuk csak kijárni, előtte 10-volt:)
  A tőlünk 20 méterre lévő utcában 30 (harmic)
  Kb. két hónapja elkezdett szakadozni majd miután jelentettük
  kijött egy szakember és kicserélte a modemet (nem voltam otthon így nem tudtam rákérdezni hogy aztán mi köze a csökkenésnek hozzá)
  No ez után tényleg megemelkedett 12Mb/s-re!
  A párom jelezte de az ügyfél szolgálatos hölgy miután "bemérte" közölte,
  hogy náluk azt jelzi hogy meg van a 15Mb/s!
  Azóta így van!

  Most egy hónapja nem tudom melyik cég de az infók szerint a T-Mobil elkezdte
  kiépíteni a saját hálózatát. Nem tudom mennyi lesz 200 vagy 500 de ezek után
  nem fogok gondolkodni a váltáson!
 • esztyopa #3
  Királyság !
  Csak egy szenzort kell a Riskába bekötni,és a fotelból meg tudjuk állapítani,hogy szomjas -e szegény pára,vagy van -e elég fű,amit legelni tud.
  S mindezt szédítő sebességgel !
 • kiralysanyi #2
  Ebben az az extra, hogy egy mondatban szerepelnek az "Invitel" és a "250 megabit" kifejezések. Csak egy példa: az ügyfélszolgálatuk szerint 2016-ban az 5000/500 kilobites csomag korszerű és gyors szolgáltatásnak számított...
 • Cobra. #1
  Ebben mi az extra? A Digi gigabites optikát épített ki egy csomó Pest megyei faluban, városban állami támogatás nélkül. És valószínűleg a havidíja is olcsóbb.