Gyurkity Péter

A G7 sem segített az LG eredményén

Az is kérdéses, hogy a cég még idén le tudja-e szállítani a iPhone OLED-kijelzőket.

Az LG közzétette a második negyedévre vonatkozó friss pénzügyi jelentését, amelyben nem túl sok kedvező adatot találunk. A részletes jelentés szerint az új csúcskategóriás okostelefonok sem tudták megfordítani a helyzetet, a negatív trend tovább folytatódik.

Az LG Electronics ugyan nagyobb bevételt és működési eredményt tudott felmutatni az egy évvel korábbi állapothoz képest, a cégen belül tevékenykedő mobilos részleg azonban még mindig veszteséges. Ez azért kényelmetlen számukra, mert időközben a G7 ThinQ és a V35 ThinQ típust is piacra dobták a csúcskategóriában, vagyis ezek sem tudtak új lendületet hozni magukkal. A magyarázat szerint nagyon erős a verseny, a globális telefonpiacon ráadásul gyengülő kereslet mutatkozik, a latin-amerikai régióban pedig a gyengébb és középkategóriás modellek iránt is lanyhult az érdeklődés, bár ez utóbbi nyilván nem magyarázza a 4 éven keresztül folytatódó rossz eredményeket. A második félévben érkezik majd az LG V40 ThinQ, a fentiek alapján azonban kétséges, hogy ez elhozza-e majd a várva-várt fordulatot.

Kérdések merültek fel az LG Display kapcsán is, amely az anyacég egy másik leányvállalata. Ők a korábbi hírek szerint az idén bemutatkozó iPhone okostelefonok OLED-kijelzőinek ellátásába, utánpótlásába kapcsolódhatnak be, a jelek szerint azonban késik a tömeges tesztelés, ami azt eredményezheti, hogy az Apple készülékei legkorábban csak jövőre kapnák meg a Samsung riválisa által leszállított példányokat. A korábban látott kijelző egy korai prototípus volt, ez semmiképpen sem kap helyet a piacra szánt készülékekben, így az Apple kénytelen tovább várni a Samsung részleges helyettesítésével.

A korai pletykák szerint az LG 6,46 hüvelykes paneleket szállítana le, ám míg a Samsung 75 millió példányt biztosítana, a késlekedő tesztek miatt az LG mindössze 2-4 millióval tudna itt beszállni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!