Mortimer

Külföldön népszerű a TiVo

A külföldön jól ismert TiVo cég olyan felvevőt gyárt, mely nem hagyományos videokazettára, hanem digitálisan, egy merevlemezre képes rögzíteni.

A cég bejelentése szerint a vártnál sokkal nagyobb üzleti sikereket értek el a harmadik negyedévben, és a vállalkozás előfizetői adatbázisa valószínűleg még nőni fog. A bevételek emelkedése mellett, a felhasználók száma is nőtt, 48,000-ről, 73,000-re ugrott fel.

A piacon jelenleg két cég foglalkozik digitális videorögzítők gyártásával, forgalmazásával, a TiVo és a Replay TV. Mindkét vállalkozás olyan készülékeket készít, forgalmaz melyekben egy nagykapacitású merevlemezre rögzítik a megőrizni kívánt televíziós műsort.

Mindkét egységhez elő kell fizetni, vagy meg kell venni azt a digitális műsorfüzetet, melyből kiválaszthatjuk, melyik programot szeretnénk felvenni. A TiVo annyiban tér el a Replay TV-től, hogy a cég nem gyárt saját készülékeket, ezzel a Sony és a Philips Electronics foglalkozik.

A TiVo népszerűsége valószínűleg tovább nő, hiszen csütörtökön bejelentették, hogy a Thomson Multimedia beépíti a TiVo által nyújtott szolgáltatásokat saját RCA digitális felvevőibe. CNET NEWS

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!