Gyurkity Péter

Szeptemberben jön az Xperia XZ2 Premium

Ez az új generációval együtt jelenhet meg, ami több kérdést is felvet.

A napokban már beszámoltunk arról, hogy a Sony következő generációs megoldása hamarosan bemutatkozhat, ez pedig valószínűleg egyszerre 4 kamerát vonultat majd fel. A friss hírek szerint Európában az XZ2 Premium csak szeptemberben rajtolna el, így a két debütálás a kontinensen akár egybe is eshet.

Egy külsős forgalmazótól származik az értesülés, miszerint Európában csak szeptemberben jelenne meg a piacon ez a típus, érdekes módon azonban egyelőre csak a brit rajtról van szó, a többi ország ugyanis hiányzik innen. Eszerint valóban az ősz elején debütálna a készülék az európai régióban, míg az USA-ban már a hónap végén megindulhat az első példányok kiszállítása. Az ár a szigetországban 799 font lehet (a forgalmi adóval együtt), míg a tengerentúlon 999 dollárban határozták ezt meg, nagy eltérést tehát nem látunk itt. A brit felhasználók már most előrendelhetik az egy SIM-kártyát befogadó példányokat, mégpedig fekete és szürke színben, tekintettel azonban arra, hogy az Xperia XZ3 várhatóan az IFA alatt mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, könnyen lehet, hogy a piaci rajt egybeesik majd a fenti típuséval.

Az XZ2 Premium leginkább fizikai méretében tér el az alap változattól, ez ugyanis egy még nagyobb, egészen pontosan 5,8 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a 4K-felbontást támogatja, méghozzá a 16:9-es képaránnyal. A külső dizájn nem változott, mindkét példány az IP65/68 minősítésnek felel meg, míg az akkumulátor itt már egy 3540 mAh-s példány, a memória mérete pedig 6 GB-ra ugrik. A Motion Eye Dual névre keresztelt hátoldali kamera egy 19 és egy 12 megapixeles szenzor párosára épül (ez utóbbi monokróm), a megjelenés terén pedig szintén eltérő utat tett meg a két változat, hiszen az eredeti példány már hónapokkal korábban felbukkant az európai piacon.

Érdemes megjegyezni, hogy az XZ3 szintén iker-kamerával, valamint már az Android P verzióval jelenik meg, emiatt a fenti típus valószínűleg kevésbé lesz vonzó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!