JohnnyCage

Megnégyszerezte nyereségét a Rambus

A mostanában meglehetősen sokat szídott Rambus az év harmadik negyedében négyszer akkora bevételt könyvelhetett el, mint tavaly ilyenkor.

A szeptember 30. -ával végetért harmadik negyedévben a társaság nettó jövedelme 10.2 millió dollárra nőtt, avagy 9 centet részvényenként, a tavaly ilyenkori 2.63 millió dolláros bevételhez képest, mondta a cég egyik vezető pozicióját betöltő Gary Harmon. A cég forgalma is megduplázódott 12.3 millió dollárról 26.9 millióra.

A Rambus technológiáit az Intelhez hasonló chipgyártók használják, az alkalmazások futásának gyorsítására. A Rambus szerint egyes szabványaik egészen 1990-ig nyúlnak vissza, s jelen vannak az elektromos eszközök legnagyobb részében a személyi számítógépektől a játékkonzolokig. A cég várható nyereségét erre az időszakra a piaci elemzők előzetesen 6 cent/részvényre becsülték.


RIMM modulok
A társaság hosszútávú kilátásai heves vita tárgyai. A Rambus technikáján alapuló memória chipek eladásai várhatóan megugranak a Sony Playstation 2 kiadásával, valamint a Pentium 4 megjelenésével. A Playstation 2 Rambus memóriát használ, és a Pentium 4 is csak ilyen memóriával fog működni kezdetben.

Az Intel jelezte, hogy elpártol a Rambustól és a memóriák egy olcsóbb fajtáját, a DDR-DRAM-ot fogja alkalmazni. 2001 közepén az Intel piacra fog dobni egy chipsetet, ami lehetővé fogja tenni a Pentium 4 -esek használatát a hagyományos memóriákkal. Paul Otellini, az Intel Achitecture Group általános menedzsere szerint eltávolodnak a szokásos Intel hozzáállástól.

"Jelenleg vizsgáljuk a technológiát" - nyilatkozta Otellini.

A DDR-DRAM alkalmazása némiképp segíteni fogja a Rambust, mivel az jelenleg is éppen azt bizonygatja peres eljárások keretében, hogy a technológia a szabványai alá esik. Egyes memóriagyártó cégek megállapodtak a Rambussal, mely alapján jogdíjat fizetnek a cégnek, a nagyobb társaságokkal azonban ez még nem történt meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!