Gyurkity Péter

Alakul az LG kihajtható telefonja

Ez pedig erősen emlékeztet a hagyományos megoldásokra.

Az elmúlt hetekben ismét beszámolhattunk néhány fejleményről a közeljövőben várható kihajtható okostelefonok kapcsán, hiszen itt egyrészt a Samsung korai prototípusa, illetve a Motorola állítólagos megoldása bukkant fel a világhálón. A jelek szerint az LG sem akar lemaradni, az ő fejlesztésüket a korábban benyújtott szabadalom mutatja meg nekünk.

A napokban közzétett részletes anyag arra utal, hogy a dél-koreai gyártó a múlt évtizedben oly népszerű, ma már azonban jóval kevésbé használt, hagyományos összecsukható megoldásokat venné alapul, hiszen saját telefonjuk függőlegesen lenne behajtható, a másodlagos kijelző (pontosabban az alapértelmezett panel kiterjesztése) pedig itt helyezkedne el. Ez utóbbi automatikusan éledne fel és kapcsolna ki, aszerint, hogy milyen helyzetben tartjuk a telefont, míg az iker-modulok (az antennák, a mikrofonok, valamint a hangszórók) a megszokott pozíciókban, a kijelző alatt és felett helyezkednének el, bár itt már utalást tesznek a kamera esetleges kijelzőbe való beépítésére is.

A szabadalom alapján az LG speciális forgópántokat alkalmaz a kijelző kihajtására, amely megelőzi annak károsodását, bár erről egyelőre nincs részletes információ. Az előlapi kávába integrált két mágnes hivatott megelőzni a panel nem kívánt kihajtását, ez azonban később, a káva szinte teljes eltüntetése miatt, még változhat. Érdekesség, hogy a Samsung háza táján nemrég megjelent pletykák szerint ők is valami ilyesmiben gondolkodnak, mivel azonban a hivatalos piaci megjelenés csak 2019-ben várható, ez még szintén módosulhat – egyelőre csak a korai információmorzsák állnak rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban.

Az LG esetében szintén nem tudni, hogy mikor és milyen áron dobnák piacra ezt a telefont, ez az elkövetkező hónapokban tisztázódhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!