Berta Sándor

Kína az Ethereumot tartja a legfontosabb kriptovaluta-platformnak

Peking úgy vélte, hogy az Ethereum globális viszonylatban a blokklánc technológián alapuló legfontosabb megoldás.

Kína nyilvánosságra hozta az úgynevezett Global Public Chain Assessment Indexet. Az összesítés első helyén szerepel az Ethereum, amely 129,4 pontot kapott, míg a bitcoin csupán 88 pontot és így csak a 13. helyet szerezte meg. A listán a második a Steem lett 115,9 ponttal, a harmadik a Lisk 104,8 ponttal, a negyedik a NEO 103 ponttal, míg az ötödik a Komodo 101,5 ponttal.

A helyi ipari és IT-minisztériumhoz tartozó IT-iparfejlesztési központ a jövőben havonta nyilvánosságra fogja hozni a rendszeresen frissített listát, amely a kriptovalutákat osztályozza számos szempont alapján. Az utóbbiak között vannak az adott virtuális fizetőeszközben rejlő technológiai lehetőségek, az egyes digitális pénzek hasznossága és értékelik azt is, hogy a projekt mennyire innovatív. Az új index egy adatbázis, amely minden tranzakciót titkosítva tárol el.

A kriptovaluta-ágazat jelenleg több mint 1500 virtuális fizetőeszközt ölel fel. Az Ethereum egy nyílt forráskódú, nyilvános, közösségi, blokklánc technológián és elosztott számításokon alapuló számítástechnikai platform, ugyanakkor kriptovaluta is.

Kína a blokklánc technológiát fontos területnek tartja és arra számít, hogy a nyilvános blokklánc megoldások és a decentralizált alkalmazások a jövő gazdaságának fontos részévé válnak. Emellett a tavalyi esztendő második felében a kínai kormány harcot hirdetett a virtuális fizetőeszközök tőzsdei megjelenése ellen, mert a cégalapítók néhány óra alatt komoly összegeket gyűjthetnek össze, de a befektetők nem kapnak sem részvényeket, sem biztosítékokat. Egyedül az árfolyam-nyereségre számíthatnak, amely viszont nagyon kockázatos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!