daweed

Ingyen számítógép a szegényeknek

Gordon Brown felhivta az angol társadalmat, hogy ragadják meg az internet adta lehetőségeket, mert ez a jövő gazdaságának alapja. Azt is ígérte, hogy a kormány olcsó számítógépeket fog kiutalni a szegényebb családoknak, hogy ne maradjanak le a fejlődéstől.

"Ha azt szeretnénk, hogy Nagy Britannia sikeres legyen, akkor nem csak a nagyvállalatokat kell ellátni internet hozzáféréssel és számítógépekkel, hanem mindenki számára elérhetővé kell tenni az új technológiákat." - nyilatkozta Brown.

Mindezeket a Net Summit 2000 nyitó előadásán mondta, ami összehozta az ország több vezető internetes cégét és gondolkodóját, többek között Sir Martin Sorrell-t a WPP-től, Jim Rose-t a QXL-től és Martha Lane Fox-ot a Lastminute.com-tól.

Brown bejelentése szerint a kormány 100000 használt számítógépet kíván átadni a szegényebb családoknak a "Computer within reach" programon belül, amiből 35000 már most is rendelkezésre áll. Az oktatásügyi miniszter Michel Wills pedig 10 millió fontot áldozna a szegényebb területek felfejlesztésére. Az első lépés Liverpool-ban lesz, ahol 2000 számítógépet adnak ingyen kölcsön a helyi lakosoknak, olcsó internet hozzáféréssel és képzéssel együtt.

"Ezzel sikerülhet letörni azokat az akadályokat, amik egyes embereket érintenek, mikor munkát keresnek, és sok embernek ad lehetőséget, hogy először használhassák az internetet." - mondta Brown. "Azt szeretnénk, hogy mindenki lépést tudjon tartani a jövő technológiájával. Senkit sem szabad kihagyni az IT forradalomból."

Brown állítása szerint nem megengedett az, hogy húsz szegényebb családból mindössze egynek van internet hozzáférése. 1000 oktatócentrumot és 1000 ICT központot kívánnak nyitni 2001-ig, ahol a munkanélkülieket akarják tovább képezni.

Ahogy John Palmer a LetsBuyIt.com alkalmazottja mondta a BBC-nek: "ez egy nagyon jó lépés, de még sok a tennivaló". Az Egyesült Királyság legalább két évvel le van maradva Európa északi országaihoz képest, állítja.

Brown azt szeretné, ha minden vállalkozás használná az internetet, mert úgy gondolja, hogy a webes jelenlét javíthatná piaci esélyeiket. Az USA-ban az internet hatalmas lökést adott a piacnak és a termelékenységnek, amitől a gazdaság erőteljesen növekszik immár nyolc éve.

Brown azt is szeretné, hogy minden cég egyenlő esélyekkel használhassa az internetet. Sokak szerint a BT nem akarja elég gyorsan átadni a gyors hálózatokat, főleg nem a riválisainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!