Gyurkity Péter

10 GB-os tárhelyet kínál a Streamload

A Streamload bejelentette, hogy a regisztrált felhasználók ezentúl - bizonyos korlátozásokkal - 10 GB-nyi ingyenes tárőhelyet vehetnek igénybe multimédiás anyagok tárolására.

A cég bejelentése némi meglepetést keltett, hiszen az ágazat egyik nagy túlélőjeként korábban többnyire fizetős szolgáltatás keretében nyújtottak férőhelyet az érdeklődőknek, és így próbálták tartani helyzetüket a konkurens vállalatokkal - America Online, Yahoo, illetve Google - szemben. Az éleződő verseny miatt azonban a cég vezetése döntő lépésre szánta el magát, és új, ingyenes tárhellyel kívánják felvenni a versenyt a rivális vállalatokkal.


Steve Iverson, a Streamload vezérigazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy az internet terjedésével jóval nagyobb piac nyílik meg a vállalat előtt, és egyre nő azoknak a száma, akik jelentős tárhelyet keresnek multimédiás anyagaiknak. "Ez az igény már nemcsak a fanatikus internetezők, hanem az átlagos felhasználók körében is jelentkezik, akik korábban elvétve vették csak igénybe a világháló szolgáltatásait. Nem csoda, hiszen az elmúlt években teljesen megszokottá váltak az mp3-lejátszók, és egyre inkább megmutatkozik az a trend, hogy a felhasználók internetes tárhelyekre töltik fel a zeneszámokat, így akár menet közben is módosíthatják a meghallgatni kívánt dallamok listáját" - jelentette ki Iverson.

Elemzők szerint a vezérigazgató nyilatkozata kiválóan illusztrálja a piaci folyamatok kettősségét: az egyik oldalon folyamatosan csökken a háttértárolók - merevlemezek, optikai lemezek - ára, míg a másik oldalon növekvő igény mutatkozik az online tárhelyek iránt, ahogy egyre többen jutnak fel nap mint nap a világhálóra.

A 10 GB tárhelyet kínáló ingyenes szolgáltatást egyetlen megkötéssel vehetjük igénybe: a fel- illetve letöltés mértéke havonta nem haladhatja meg a 100 megabájtot. A vállalat szóvivője azonban igyekezett leszögezni, hogy a 10 dolláros havidíj befizetése ellenében a kötöttségek nagyrésze elvész, és az előfizetők jóval szabadabban használhatják az óriási tárhelyet. Az új szolgáltatás várhatóan ezen a héten indul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xdes #25
    Csakis azt tudom ajánlani amit használok és bevált!
    Röviden az adatok!

    310GB tárhely
    3000GB forgalom/hónap
    Korlátlan domain elhelyezés!!!!
    Korlátlan e-mail
    Korlátlan FTP kapcsolat felhasznlálónév
    Alkalmas: Drupal, Joomla, E107, Postnuke, Typo3 v4, phpBB v2, punBB v1, SMF, OSCommerce,Gallery V2 STB scriptek futtatására, mindegyik tökéletesn mûködik.

    És az ára: 6,35 euro/hónap - Elfogadják a banki átutalást is!

    És ha es nem volna elég akkor itt van egy Coupon Cód amivel 2 hónap ingyen és plusz 25Gb tárhelyet kapsz! CUST33345

    Weboldal: SERVAGE.net
  • Sil78 #24
    Ha van Gmail postafiókod, időnként kapsz egy adag meghívót, teljesen véletlenszerűen (nem lehet előre megmondani, mikor kapsz, és mennyit, én pl a 2. napon kaptam 10-et). Ha azokat elosztogattad, akkor utána kaphatsz megint.
  • Cat #23
    KATT IDE és kérj vkitől, van pár felesleges
  • Kvösz #22
    Hogy működik ez a meghívásos rendszer? pl ha neked van, tudnál csinálni ujakat?
  • GABOR16 #21
    Jó tudni :)
  • pemga #20
    A gmail sem feltétlenül email. Fanatikus emberek írtak rá filesystem-et, lehet használni tárhelyként is :).
  • Sil78 #19
    Hát, én régebben próbáltam már a Streamload-ot, ott is volt 10MB-os fájlméret-korlát az ingyenes részen... Azt is megszüntették vajon?
  • CSOCSO #18
    sooot.. 25 giga 20 dolcsiert megjobb.. szerintem arra fogok befizetni..foleg ha nincs megkotes mit es mekkora toltok fel
  • CSOCSO #17
    en mindjart utannalesek ennek. ha tenyleg 10 giga.. es 10 dodoert nincs korlat akkor en bevallalom.. mert altalaban 1 gigat 30 -40 dollarokert sozktak adni...
  • Munch #16
    Hát ez igazán felhasználóbarát.
    ATW.HU ezerszer használhatóbb... ;)