Berta Sándor

5G-laboratóriumot nyitott a Vodafone

A jövőben a szolgáltató 5G-hálózatában használt összes eszközt az új létesítményben fogják tesztelni.

Düsseldorfban átadták a Vodafone 5G Laboratóriumát, amelyben a jövőben minden olyan készüléket, okostelefont, táblagépet, dolgok internete szenzort, antennát és más megoldást tesztelnek majd, amelyet a mobilszolgáltató 5G-rendszerében akarnak használni.

Az új létesítményben tesztelni fogják például, hogy az új okostelefon-modellek megfelelően működnek-e a Vodafone 5G-hálózatában. A laboratórium központi eleme az 5G tesztelőkörnyezet, amely egy 20 négyzetméteres és a legmagasabb szintű biztonsági előírások alapján lezárt mérőkamra. Az utóbbiban – az Ericssonnak köszönhetően - már 5G-hálózat működik valós időben.

Hannes Ametsreiter, a Vodafone Németország vezetője kiemelte, hogy Düsseldorfban az innovációk beléphetnek az 5G-világba és megkapják a nemzetközi 5G-minősítést, amelynek köszönhetően világszerte alkalmazhatóvá válnak. Thomas Jarzombek, a CDU parlamenti képviselője hozzátette, hogy az 5G az alapja a dolgok internete alkalmazásoknak, az Ipar 4.0-nak és a digitális mobilitásnak. Ezzel párhuzamosan pedig a technológia képezi a mindent lefedő kábel- és optikai hálózat gerincét, így sokan profitálnak a technikából.

Thomas Geisel düsseldorfi főpolgármester mindezt azzal egészítette ki, hogy a város az innovációk úttörője, ahol minden olyan dolgot átültetnek a gyakorlatba, amiről máshol csak beszélnek. A következő mobilgeneráció nem csupán sokkal gyorsabb a jelenleginél, hanem lehetővé teszi a valós idejű alkalmazások használatát is. Az autonóm közlekedés és az Ipar 4.0 csak az 5G-nek köszönhetően valósul meg egyáltalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!