Berta Sándor

Leállították a Xerox-Fujifilm fúziót

Az üzletet az amerikai társaság két részvényese állította le.

Carl Icahn és Darwin Deason a Xerox részvényeinek 15 százalékát birtokolják. Az üzletemberek beadványa kapcsán egy New York-i bíró úgy döntött, hogy összeférhetetlenség gyanúja merült fel Jeffrey Jacobsonnal, a Xerox első emberével szemben, ezért elhalasztották az amerikai cég eladását. A határozatot a Xerox megfellebbezi. A bíró azzal indokolta a határozatát, hogy Jacobson előre tudott arról a tervről, hogy őt le akarták váltani és voltak információk arra vonatkozóan is, hogy összedolgozott a Fujifilm képviselőivel azért, hogy megőrizze a munkáját és a pozícióját.

Icahn és Deason az eladási elképzelések felmerülése óta harcol az üzlet ellen. Az üzletemberek elsősorban azzal érveltek, hogy a Xerox sokkal több hasznot hozhatna a részvényeseknek önálló vállalatként. A Fujifilm Holdings február elején vásárolta meg a Xeroxot, amelynek a tőzsdei értékét korábban 8,3 milliárd dollárra becsülték. A japán konszern a Xeroxot a Fuji Xerox nevű közös társaságba akarta integrálni, hogy így csökkentse a költségeket. A két fél az ázsiai közös vállalkozásból 10 000 embert bocsát majd el. Icahn és Deason ehelyett azt követelték, hogy a két fél szüntesse meg a közös cégét és válasszanak új vezetőket a Xerox élére.

A bírói döntés most lehetővé teszi a számukra, hogy javaslatokat tegyenek az igazgatóság új tagjaira. Amennyiben sikerül meggyőzniük más részvényeseket is, akkor átvehetik az irányítást az amerikai gyártó felett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!