Berta Sándor

A Xeroxé lehet a HP

Az elsősorban nyomtatókat gyártó társaság vizsgálja a számítógépgyártó átvételét.

A The Wall Street Journal a terveket ismerő bennfentesekre hivatkozva írta meg, hogy a Xerox élénken érdeklődik a Hewlett-Packard iránt és tegnap már egyeztetések is zajlottak a két fél képviselői között. Amennyiben az üzlet létrejön, akkor a HP 27 milliárd dollárért kelhet el, ekkora összeget fizetne érte ugyanis készpénzben és részvényekben a nyomtatógyártó. A Xerox egyébként már megkapta egy bank informális beleegyezését az üzlethez, de azt még nem lehet tudni, hogy az előterjesztett ajánlat elegendő lesz-e.

A Hewlett-Packard a múlt héten nevezte ki az új vezetőjét, Enrique Lorest és a tranzakció mindenképpen érdekes lenne abból a szempontból, hogy a HP háromszor nagyobb a Xeroxnál. A Hewlett-Packard Enterprise öleli fel a különböző IT-infrastruktúrákat, a szoftvereket és a vállalatoknak kínált szolgáltatásokat, míg a HP alá tartoznak a nyomtatók, az asztali számítógépek és a notebookok.

A cég már csupán kisebb és 3D-nyomtatókat, valamint nyomtatási kellékanyagokat kínál, s a világ egyik legnagyobb PC-gyártójának számít. A társaság az elmúlt üzleti évben, amely tavaly októberben zárult le, 58 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el. A Xerox nyomtatókat és fénymásolókat készít, s a fő bevételei e készülékek bérbeadásából és karbantartásából származnak. A kiszivárgott információt eddig egyik nagyvállalat sem akarta kommentálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!