Berta Sándor

Két cégre válik szét a Xerox

Szétválasztják a nyomtatóüzletágat és az üzleti szolgáltatásokat nyújtó részleget, így két - önmagában is hatalmas - cég jön létre.

A Xerox bejelentette, hogy a jövőben két cégként fog működni és mindkettő a tőzsdén bejegyzett vállalkozás lesz. Az információk alapján az egyik társaság kifejezetten a hardverekkel, vagyis a nyomtatókkal és a fénymásolókkal, míg a másik az üzleti szolgáltatásokkal foglalkozik majd. Ursula Burns, a Xerox vezérigazgatója kijelentette, hogy a két új önálló vállalkozás egyaránt képes lesz a saját gyorsan fejlődő piacán vezető szerepet betölteni és a kínálkozó lehetőségeket kihasználni a piaci részesedései, illetve a bevételei növelésére.

A dokumentumtechnikai vállalat értéke 11 milliárd dollár körül alakul és kereken 40 000 embert foglalkoztat majd, míg a második társaság értéke 7 milliárd dollár lesz. Utóbbi számára a Xerox egy 3 éven át tartó átszervezési programot tervez, amelynek köszönhetően idén 700 millió dolláros, míg a három év alatt összesen 2,4 milliárd dolláros megtakarítást érhet el.

A döntés előtt Carl Icahn befektető nyomást gyakorolt a Xerox menedzsmentjére, ennek köszönhetően az üzleti szolgáltatásokat kínáló vállalatban három igazgatótanácsi helyet is kaphat majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HyBrIDNyLA #2
    A Xerox sem a régi már. Régen a nagyvállalati (enterprise) szegmens meghatározója volt, ha nyomtatásról beszélünk. Szerintem ilyen szempontból a HP sorsára jut. A HP sem rúg már labdába a nagyvállalati nyomtatásnál. Mind a kettő éhes volt, nem kicsit, azt most pórul járnak. A Canon meg a Konica Minolta most mindent visz. Jók is a gépeik.
  • kvp #1
    Valahogy az ilyen atszervezesek mindig azt jelentik, hogy az adott ceg rosszabbul all mint mondja, de probalja kimenteni a vagyona egy reszet. Az, hogy sikertortenetkent kommunikaljak mar a kodak eseten sem jott be...