Gyurkity Péter

Megjelent az Xperia XZ2 és XZ2 Compact

A Sony erősebb hardvert és gyorsabb LTE-elérést kínál a készülékekkel.

A múlt hónap közepén írtunk arról, hogy a Sony két új fejlesztése valamikor április elején fut majd be Európában. Nem sokkal később az előrendelés lehetősége is megjelent, most azonban valóban itt van a debütálás, legalábbis az Egyesült Királyságban, ahol már kapható a két változat.

A hivatalos webbolt oldalán megjelent mindkét lap, így a brit vásárlók mind az Xperia XZ2, mind pedig az Xperia XZ2 Compact típust beszerezhetik itt. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, előbbi egy 5,7 hüvelykes kijelzőt kínál, amelyhez a Snapdragon 845 chip, 6 GB memória, egy 64 GB-os tároló, egy 19 és egy 5 megapixeles kamera, valamint egy 3180 mAh-s akkumulátor csatlakozik, LTE-A Pro Cat 18 eléréssel és NFC-vel. A listát az Android 8.0 Oreo, a vezetéknélküli töltés, valamint az IP68-minősítés teszi teljessé, de a külső is változott, hiszen a sarkokat itt sokkal jobban lekerekítették a megszokottnál.


A Compact változat egy kereken 5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, ami nem kifejezetten kicsiny, ám manapság a gyártók nagy része ezt tartja a legkisebb elfogadható méretnek. A chip, a támogatott felbontás, a belső tároló, a szoftver, valamint a két kamera maradt ugyanaz, a memória viszont 4 GB, az akkumulátor pedig egy valamivel kisebb, egészen pontosan 2870 mAh-s példány. A LTE-A Cat 15 elérés és az NFC jelenik itt még meg, de az IP68-ról sem kell lemondanunk a kisebb példány esetében – a dizájn pedig követi az új vonalat, komoly eltérés tehát itt nincs a két változat között.

A hivatalos ár a szigetországban 700 és 530 font, ez a kontinensen várhatóan 799 és 599 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Don_Gatto #1
    Csak ne pörögne úgy mikor lerakod mint egy hanyatt fordított teknősbéka...