Gyurkity Péter

Április elején jön az Xperia XZ2 és az XZ2 Compact

Európában már előrendelhető a két új készülék, az ár nem túl kedvező.

Az MWC előtt mi is beharangoztuk a Sony két új fejlesztését, amelyek a rendezvény alatt be is mutatkoztak a nagyközönség előtt. Most az előrendelés is elérhetővé vált, így az árakat és a pontos megjelenési dátumot is megismerhettük.

Az Xperia XZ2 egy 5,7 hüvelykes kijelzővel, a Snapdragon 845 chippel, egy 19 és egy 5 megapixeles kamerával, 6 GB memóriával, 64 GB-os tárolóval, valamint egy 3180 mAh-s akkumulátorral jelentkezett, amit az LTE-A Pro Cat 18 elérés, a WiFi 802.11ac, az NFC, a vezetéknélküli töltés opciója, illetve az IP68-minősítés egészít ki. A szoftveres oldalon az Android 8.0 Oreo fut, a lekerekített sarkok és a fém-üveg burkolat pedig a megszokott dizájn komoly módosulását jelzik számunkra. A most közzétett információk szerint a telefon az Egyesült Királyságban 699 fontot kóstál, a kontinensen pedig 799 euró lesz a hivatalos ár, míg a megjelenési dátum április 5., vagyis csaknem egy teljes hónapot kell még várnunk a rajtra.


Xperia XZ2

Ami az Xperia XZ2 Compact típust illeti, ez a névnek megfelelően valóban kisebb formátumban jelenik meg, a kereken 5 hüvelykes érintőképernyő azonban nem nevezhető egyértelműen kompaktnak. A telefon ugyanazon felbontást és chipet kínálja a vásárlóknak, a memória mérete 4 GB, a tároló maradt 64 GB-os, a két kamera szintén azonos, ám az akkumulátor egy némileg kisebb, 2870 mAh-s példány. Az LTE-A Cat 15 elérés 800 Mbps-os elméleti letöltési korlátot jelent, az NFC itt is elérhető (a Type-C USB-vel együtt), a burkolat pedig itt is megkapta az IP68-besorolást. A hivatalos ár 529 font, illetve 599 euró.


Xperia XZ2 Compact

A megjelenés ezen típus esetében is április 5-én valósul meg, a Sony tehát nem kapkodja el a startot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #2
    Mindig elszúrnak valamit. Most hihetetlen vastag lett a telefon. Amúgy szép, de ilyen vastagsággal instant bukó. No meg a compact műanyag hátlapja a flagship kategóriában óriási mellényúlás. Már évekkel ezelőtt is az volt, most meg már tolerálhatatlan.
    FAIL!
  • Tinman #1
    Megállíthatatlanul rohan a Sony a telefonos részlege a végzete felé.

    Követni nem tudom, hogy milyen gyorsan jönnek az újabb és újabb generációk és persze egyre drágábban. Értem, hogy pörgetni kell a piacot, de ki az a barom, aki 4-5 havonta beruház az újabb Sony üdvöskére? Főleg, hogy a fejlődés az előzőhöz képest mindig csak apró.

    Lassan 4 éves az Xperis Z1 Compactom és most sem azért cserélem, mert muszáj lenne, hanem mert volt egy jó deal és inkább nem hagytam ki. Ez alatt a 4 év alatt, ez a cikkben szereplő 7. számú Sony Compact teló, vagyis 6-7 havonta toltak ki belőle egy újabb verzát. BETEGES.

    Ja és ahogy a szerző is utal rá: Az 5" qrvára nem Compact méret!