Berta Sándor

Megnyílt az első pénztár nélküli elektronikai áruház Európában

A Saturn cég igyekszik ötvözni az online és a hagyományos vásárlás előnyeit.

Az internetes kereskedelem előnye a gyorsaság és a kényelem, míg a hagyományos kiskereskedelemé a személyes tanácsadás és a vásárlási élmény. A Saturn Innsbruck városában, a Sillpark bevásárlóközpontban nyitotta meg a Saturn Express nevű üzletét, amelynél úgy vásárolhatnak az emberek, hogy nem kell a pénztáraknál sorban állniuk és fizetniük. A kereskedelmi cég a fogyasztók partnere és navigátora akar lenni a digitális világban, az új áruház ennek a jegyében nyílt meg. A vásárlóknak elegendő csupán beolvasniuk a termékek vonalkódjait, fizetni pedig hitelkártyával vagy a PayPal segítségével tudnak.


Az üzletben a mindennapok során használt eszközök kaphatók, többek között fejhallgatók, Bluetooth-hangszórók és más kiegészítők. Pénztárosok nincsenek a boltban, személyes tanácsadást végző eladók viszont igen. Az alkalmazott rendszert a Saturn és MishiPay brit startup közösen fejlesztette ki. Florian Gietl, a MediaMarktSaturn vezetője azt mondta, hogy a digitalizálás új lehetőségeket nyit meg az emberek előtt és többek között megváltoztatja a vásárlási magatartásukat. Ők ugyanannyira becsülik az online rendelést, mint a személyes tanácsadást és a vásárlási élményt, s így megmutathatják az online és a hagyományos kereskedelmi modellek előnyeit.

A társaság már egy évvel ezelőtt integrálta a képzési rendszerébe a digitális eladást és a tervek között szerepel az e-kereskedelmi üzletemberek képzésének elindítása is. 15 ausztriai áruházban ellátták a munkatársakat táblagépekkel, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak a vállalat rendszerével. Florian Gietl hangsúlyozta, hogy a digitalizálást integrálják ki- és a továbbképzésbe, s digitális munkaeszközökkel látják el az alkalmazottaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!