Berta Sándor

Több nyelvet fog támogatni a Google Asszisztens

A megoldás a jövőben további nyelvek támogatása mellett új funkciókkal is bővül majd.

Nick Fox, a társaság termékekért felelős alelnöke blogbejegyzésben jelentette be, hogy a Google Asszisztens a jövőben egyszerre több nyelvet is támogatni fog. A rendszer automatikusan felismeri majd, hogy milyen nyelven szól hozzá valaki és erre megfelelően reagálhat. Az első támogatott nyelvek az angolon túl a francia és a német lesznek, amelyeket később továbbiak (a dán, a holland, a hindi, az indonéz, a norvég, a svéd és a thai) követnek.

A szoftver megkapja a helyhez kötött dolgokkal kapcsolatos funkciót is. Így például valaki beállíthatja, hogy tejet akar vásárolni, ha a szupermarketbe megy, s a program automatikusan be fog kapcsolni, ha érzékeli, hogy az illető a szupermarket környékén tartózkodik. Szintén újdonságok lesznek a makrók, amelyek olyan parancsok, amelyek kiadását követően több dolog történik. A megemlített példa szerint ha valaki majd megérkezik az otthonába és azt mondja, hogy "Hello Google, hazajöttem", akkor az asszisztens automatikusan fel fogja kapcsolni a villanyt és elindítja a kedvenc zenék lejátszását.

A Google szeretné a jövőben szorosabban összekötni az okostelefonokat és az asszisztensét. A társaság ezért megalapította az Assistant Mobile OEM nevű vállalatot, amelynek a segítségével a gyártók saját parancsokat fejleszthetnek ki a készülékeikhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!