Spencer

Zöld út a PlayStation emulátornak

A legfelsőbb bíróság, úgy döntött, hogy továbbra is engedélyezi a Connetix cégnek a Virtual Game Station, egy PlayStation emulátorprogram árusítását.

A Virtual Game Station program segítségével személyi számítógépeken is játszhatunk a Sony PlayStation konzoljára írt játékokkal.

A bíróság minden egyéb kommentár nélkül engedélyezte a Connetix cégnek a szoftver forgalmazását. A döntés hétfőn született meg az ügyben.

A Sony 50 millió PlayStation konzolt adott el világszerte. A játékgép televízióra köthető, és CD lemezes programok futtathatók segítségével. A PlayStation szoftverét, operációs rendszerét szerzői jogok védik.

A Connectix 1999 januárjában kezdte meg a Virtual Game Station árusítását, amely a személyi számítógéppel rendelkezőknek feleslegessé teszi a PlayStation konzol megvásárlását.

A Virtual Game Station programkódja nem tartalmazza a PlayStation jogvédett szoftverét, de a Virtual Game Station kifejlesztéshez vissza kellett fejteni az eredeti programot. A Sony többek között ebbe a műveletbe kapaszkodott a per során, egyelőre sikertelenül.

Connectix - Sony Computer Entertainment= 1:0

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!