Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Redmi Note 5 Pro

Ez pedig egyben a Snapdragon 636 debütálását is jelenti.

Alig néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Xiaomi két erős okostelefon piacra dobását tervezi, ezt azonban nem sokkal később követte egy hivatalos bejelentés, amelyben egy harmadik változat részleteit ismertették. Lássuk, mit is kínál ez az új készülék.

A Xiaomi Redmi Note 5 Pro a hivatalos oldalon megjelent ismertető szerint fém külsőt kapott, ahogy azt az utóbbi időben a kínai gyártó középkategóriás megoldásainál is megszokhattuk. Itt egy 5,99 hüvelykes, az 1080 x 2160 pixel felbontást támogató érintőképernyő vezeti fel a listát, amely a Redmi 5 Plus típus esetében is felbukkant korábban, ehhez viszont a vadonatúj Snapdragon 636 chip társul, a maga 1,8 GHz-es órajelével és az Adreno 509 grafikus vezérlővel. A memória mérete 4 vagy 6 GB, a belső tároló viszont marad a 64 GB-os kapacitásnál, míg az üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s Li-Polymer akkumulátor lesz hivatott biztosítani.


A hátoldalon egy iker-kamerát helyeztek el, amely függőleges elrendezésben bukkan itt fel. A korábban már többször bevetett, 12 megapixeles f/2.2 kamerát egy 5 megapixeles szenzorral társítják, amely többek között a megfelelő mélységérzékelésért felel, míg az előlapon egy 20 megapixeles példány dolgozik majd, a minél részletesebb szelfiképek érdekében. A Face Unlock funkció is megjelenik itt, a szoftveres oldalon pedig az Android 7.1.2 Nougat fut a megjelenés pillanatában, természetesen az MIUI kezelőfelület 9-s verziójával. A telefon fekete, arany, valamint kék színben jelenik meg a piacon.

A hivatalos megjelenés dátuma február 22., az ár odaát 220 és 265 dollárnak felel meg, a memória méretétől függően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!