Gyurkity Péter

Alakul a Xiaomi 2018-as csúcstelefonja

A cég követi a divatot, erős hardvert és nagy kijelzőt rakna új telefonjába.

Bár még picit messze vagyunk a jövő évi csúcstelefonok piacra dobásától, az előzetes információk már most elkezdtek szivárogni a soron következő zászlóshajókról, elég csak a Samsung S9 bizonyos részleteire gondolni. A Xiaomi kapcsán is felbukkantak az első hírek, így van miből válogatni.

A most napvilágot látott részletek szerint itt is egy kereken 6 hüvelykes kijelzőt kapunk majd, mégpedig egy Super AMOLED panel képében, amely a 18:9-es képátlóval futna be. A cég jó eséllyel az arcfelismerő technológia irányába mozdul majd el, könnyen lehet azonban, hogy ez még a Mi 7 esetében nem jelenik meg a készüléken, mivel maga a megoldás még nem áll készen, legalábbis házon belül. Afelől nincs kétség, hogy itt is az OLED kerül előtérbe, mivel a Xiaomi már júliusban aláírt egy erre vonatkozó szerződést a Samsung vezetésével. A teljesítményt a Snapdragon 845 chip biztosítaná, ez nyilván a csúcskategóriában vitézkedik majd, de a további részletek sem maradnak homályban.

A fenti chiphez ugyanis immár 6 GB memória, egy egyelőre ismeretlen méretű belső tároló, valamint egy 3350 mAh-s akkumulátor sorakozna fel, ez utóbbi tehát nem változik az elődhöz képest. A hátoldalon egy iker-kamerát valószínűsítenek, amelynek mindkét szenzora 16 megapixeles lenne, az egyik példány pedig egy f/1.7-változatként érkezne. Itt lenne még egy ujjlenyomat-olvasó is, amely az arcfelismerő-platform véglegesítéséig gondoskodna a biztonságról, bár itt még nyilván vissza kell majd igazolni (és egyben pontosítani) a megmaradt részleteket.

A telefon nagy valószínűséggel a második negyedévben fog megjelenni, az ár állítólag 405 dollártól indulna – ez picit magasabb lesz Európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!