Gyurkity Péter

Jön a Xiaomi Redmi 5 és Redmi 5 Plus

A kínai gyártó is egy párost dob piacra, amely Európában is befut majd.

A napokban már beszámoltunk a Xiaomi soron következő csúcstelefonjáról, ezt azonban további információk követték, amely alapján legalább két további változat bemutatkozására számíthatunk december első felében. Mindenképpen fontos eseményről van szó, hiszen a Redmi-sorozat kiemelten népszerűnek számít az ázsiai régióban, most pedig Európában is nagyobb szeletet hasíthatnak ki maguknak.

Elsőként a Redmi 5 hardveres részleteiről jelent meg egy beszámoló, amely egy középkategóriás megoldásra utal. Eszerint a telefon egy 5,7 hüvelykes kijelzővel jelenne meg, amely a mostanában oly divatos 18:9-es képátlót támogatná, azonban még mindig a 720 x 1440 pixel felbontást kínálná a felhasználóknak. A teljesítményért a Snapdragon 625 chip felelne, ehhez pedig 4 GB RAM és egy 64 GB-os tároló csatlakozna, míg a hátoldalon egy 12 megapixeles kamera és egy ujjlenyomat-olvasó, az előlapon pedig egy 5 megapixeles szenzor szerepelne. Mindezt egy 3300 mAh-s akkumulátor egészítené ki, a megjelenés pillanatában az Android 7.1.2 Nougat társaságában. Az ár Kínában mindössze 210 dollárnak felelne, meg, de az európai megjelenésre is sort kerítenének.

Ezzel egy időben futna be a Xiaomi Redmi 5 Plus, amely eredetileg a Redmi 5 Note néven szerepelt a külsős híradásokban. Ezt a típust már jóvá is hagyta a kínai szabályozó hatóság, így biztosra vehetjük, hogy a kijelző mérete 5,99 hüvelyk lesz, a támogatott felbontás pedig 2160 x 1080 pixel lenne. A nyolcmagos Snapdragon 625 szerepel itt is a listában, mégpedig 3 GB memóriával és egy 32 vagy 64 GB-os tárolóval, mint ahogy a 12 és 5 megapixeles kamera párosa sem jelent komolyabb eltérést az alap változathoz képest. Az ujjlenyomat-olvasót megtartják, az akkumulátor viszont egy 4000 mAh-s példány lesz.

A megjelenés idején itt is az Android Nougat dolgozik majd a szoftveres oldalon, az európai megjelenést januárra ígérik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #7
    Látom gyenge pontodra tapintottam a második mondatommal.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2017.12.07. 18:56:57
  • Cefet #6
    Kicsit morci vagy Darling! :)
  • ugh #5
    Meglepetés, mert nálunk normálisföldén ez egy kommunikációs eszköz, aminél az a jó, ha kicsi, ellenben felétek hülye földön ez másképp lehet.
    Tudod nem mindenki nő vagy langyos, hogy egy ridikült hordjon magánál amiben a kis telefonkáját hordja.
    Gondolom nem tömegközlekedsz és nem látod a hozzád hasonló agyleprás idiótakat a buszon telefonalni ezekkel a tepsi szarokkal. Fogni se tudja a baromja.
    Azt amit te tartalomfogyásztasnak hívsz csak a sima agyúaknak tartalom.
    Nem csodálom, hogy nem érted a nagy teló, nagy autó kis fasz párhuzamot.
    Ehhez agy kéne csak a sok "tartalomtól" neked már felszívódott.
  • tomboy013 #4
    Lehet meglepetés számodra, de a tartalom fogyasztás az elsődleges célja már ezeknek az eszközöknek nem a telefonálás így a nagy kijelző hasznosabb. Hogy a f.sz méret hogy jön a képbe azt inkább megsem kérdezem, legyen ez a te magánügyed :)
  • ugh #3
    Viszont nagy tepsi.
    Erted?
    Nagy legyen...
  • ugh #2
    5,7 col?
    Ezeknek az azsiaiaknak mi bajuk van? Azonkivul, hogy kicsi a pocsuk meg seggdugaszok?
    Vagy pont ezt kompenzaljak?
    Nincs mar 4 colos telo csak ha ultragagyi (nem mintha a xiaomi, a huvely, zte, meg a tobbi kinai szemet nem az lenne csak azok meg nagyok is), meg ajfon.
    Mindenki total becsavarodott?
  • hungi #1
    kevesebb ram & tároló = plus? érdekes logika. Xiaomi-ből sok mindent kinézek, de ezt valahogy nem, várjuk meg a megjelenést.