Gyurkity Péter

Jön a Xiaomi Mi 7 és Mi Mix 2s

Két új telefonon is dolgoznak, ezek az MWC után mutatkozhatnak be.

A Xiaomi kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy a gyártó jól látható módon igyekszik Európában is nagyobb jelenlétet kiépíteni, nagyrészt arra támaszkodva, hogy a korábbi visszaesés után most visszanyerték lendületüket. Egyszerre két új okostelefonon is dolgoznak, amelyekről most részletek szivárogtak ki.

Ezen új jövevények egyike lesz a Xiaomi Mi 7, amely a külső forrás jelentése szerint egy 5,65 hüvelykes érintőképernyőt kapna, mégpedig az 1080p felbontással. Ehhez a Snapdragon 845 chip, immár 8 GB memória, egy hátoldali iker-kamera (két 16 megapixeles szenzorral), egy 128 GB-os belső tároló, továbbá egy szintén méretes, ezúttal 4480 mAh-s akkumulátor csatlakozna. Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a megjelenés pillanatában az Android mely verzióra futna a készüléken, ám a most közzétett egyetlen felvételen az MIUI 8.1-es verzióra látható, amely a Google operációs rendszerének legfrissebb változatára épül.

A másik, fejlesztés alatt álló típus a Xiaomi Mi Mix 2s, amely természetesen a korábban bemutatott Mi Mix 2 módosított változataként jelenne meg a nagyközönség előtt, globális LTE-eléréssel. A szintén kínai Weibo közösségi portálon látott napvilágot egy rövid bejegyzés, amely szerint ez a verzió egy 5,99 hüvelykes kijelzőre, kerámia unibody külsőre, a Snapdragon 845 chipre, ugyanúgy 8 GB memóriára, 256 GB-os tárolóra, illetve egy hátoldali iker-modulra épülne, ez utóbbi azonban két 12 megapixeles érzékelőből állna össze. Egyelőre egy promóciós anyag áll rendelkezésünkre a készülékről, az MWC alatt azonban minden bizonnyal további részletek látnak majd napvilágot.

A hivatalos bemutatóra jó eséllyel közvetlenül az MWC után kerítenek majd sort, az Mi 7 esetében ugyanis némi késést valószínűsítenek – itt a cég saját rendezvénye után jöhet majd a piaci megjelenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!