Berta Sándor

Művészeti alkalmazásba fektetett be Leonardo DiCaprio

A Magnus nevű szoftver a műtárgyak gyors azonosításában segít.

Leonardo DiCaprio úgy döntött, hogy támogatja a Magnus Resch által készített művészeti alkalmazást, amely a felhasználóknak segít a festmények és más műtárgyak felismerésében, s hasonló elven működik, mint a zenei piacon a Shazam. Az egyelőre nem szivárgott ki, hogy pontosan mekkora a befektetett összeg. DiCaprio hangsúlyozta, hogy a vizuális művészet egy hatalmas eszköz az ötletek terjesztésére és összehozza az embereket. A színész hozzátette, hogy büszke arra, hogy együtt dolgozhat a fejlesztővel, mert a programja felvilágosítja a felhasználókat a körülöttük lévő művészeti tárgyakról.

A New York-i székhelyű vállalat szoftverének adatbázisában már körülbelül 10 millió műtárgy található meg. Az emberek az okostelefonjaik segítségével szkennelhetik a múzeumok és a galériák festményeit, hogy az alkalmazás segítségével még több információt kaphassanak meg azokról, emellett a program megmutatja a műtárgyak becsület árait is. Resch közölte, hogy szeretné az alkalmazást nemzetközibbé tenni.

A Magnus története egyébként nem volt a kezdetektől sikersztori. Az indulás után az Apple eltávolította a szoftvert az App Store kínálatából. Az ok az volt, hogy az olyan piaci szereplők, mint az Artsy és számos galéria adatlopással vádolták meg a program készítőjét. Resch akkor azt nyilatkozta, hogy a vádaknak nem volt semmi alapjuk. A férfi korábban már számos startupot hozott létre, köztük volt a Gymondo fitnesz vállalkozás és a Juvalia & You ékszerbolt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!