SG.hu

Nagyszabású e-sport eseményt szervez a kormány

Míg más országokban az ilyesmi piaci alapokon, szponzorok által működik, nálunk 1 millió eurót, azaz 310 millió forintot költenek az adófizetők pénzéből a díjakra.

Kiderült mire megy el a Deutsch Tamásnak novemberben odadobott két milliárd forint - az első hírek egyébként még ennek az összegnek az egy százalékáról, kétmillió forintról szóltak (akkoriban mi is ennyiről számoltunk be), de azután kiderült, hogy nyomdahiba volt a Magyar Közlönyben. A Parlamenttel szemben, egy rendezvényhajón bejelentett V4 Future Sports esemény március 23 és 25. között zajlik majd, de már most szerdától lehet rá regisztrálni.


A technikai részleteket Bíró Balázs, az Egymillióan a magyar e-sportért Egyesület elnöke ismertette

Négy játék szerepel a programban, két PC-s, egy mobilos és egy konzolos: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Clash Royale és FIFA18 - ez utóbbi PlayStation és Xbox konzolon is jelen lesz. Az összdíjazás 1 millió euró, amiből 300 ezer jut a LOL-ra, 500 ezer a CS-re, és 100 - 100 ezer a másik kettőre. Hogy miért pont ezek a játékok és mivégre ezek a hatalmas összegek, az nem derült ki Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos előadásából. A szervezésért az Egymillióan a magyar esportért Egyesület felel, a látogatás ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött.


Az eseménynek célja a visegrádi négyek - ez a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia regionális együttműködése - állampolgárainak összehozása. Az elődöntök párhuzamosan lesznek megtartva a tagállamokban, minden országból a két-két legjobb játékos vesz majd csak részt, kivétel a CS, amely döntőre négy sztárcsapatot is meghívtak. Mindezek mellé körítésnek cosplay és küzdősport bemutatók, szimulátorok, robotfoci, drónbemutató, illetve koncertek társulnak majd. Az esemény honlapján, a www.v4futuresports.eu címen (elvileg ma este nyolc órától érhető el) mindenféle kapcsolódó aktivitást ígérnek (többnyelvű élő közvetítés, stb.).


És hogy miért van erre szükség? Mert "aki kimarad az lemarad" - mondta Deutsch Tamás. Úgy véli, nem szabad figyelmen kívül hagyni az e-sportok közösségszervező erejét, a sport digitalizálódását, és hogy a videójáték javítja a reflexeket, fejleszti a készségszintű számítógéphasználatot. Hogy erre a fejlesztésre miért van szüksége a verseny résztvevőinek, azt fedje jótékony homály. A valós indokot inkább a netadós tüntetés környékén kell keresni, mely megijesztette a kormányt, és ami után létrehoztak egy posztot Deutsch Tamásnak, hogy a tévét már nem néző, rádióban híreket nem hallgató és újságot nem olvasó fiatal korosztályhoz is tudjanak szólni, őket is el tudják érni számukra érdekes témákon keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #41
    E rendezvény valószínűsíthető célja olyan társadalmi szegmensek véleményvezéreihez dörgölőzni, akik kívül esnek a propaganda-erőtér médiumjain. Kormányzati tekintetben aprópénz a dolog.

    Másik dolog a visegrádi négyek jelenlétének besulykolása, különböző társadalmi és gazdasági erőterekben. Pszichopata törpenérónk rájött arra, hogy mivel akkora világhatalom vezére nem lehet, mint a pomádésfejű húgyagyú baromarc a nagy víz túloldalán, pedig éppen erre vágyna, ezért egy államszövetséget kell létrehoznia, és így, szépen lassan furkálódva, szalámizva, meg sz*rkeverve szerezhet nagyobb hatalmat, ami a beteg pszichéjének oly nagyon köll, egyre inkább pozícióba préselve fel önmagát, e szövetség informális majd később formális vezetőjeként.

    Pártunk és kúrmányunk valószínűleg egyre nagyobb problémája, hogy egyre jobban erősödik egy olyan médiaerőtér jelentősége, ahol nem lehet az "információk" besulykolását és ezek segítségével a választók következetes idomítását olyan következetességgel megoldani azzal, hogy médiumokat vesznek maguknak. Ez a rendezvény ezért érheti meg.
    Nagy szerencse, hogy a drága Miniszterelnök Úr, és kamarillája olyan magasban szárnyal, és valóságérzetük annyira torz, hogy a véleménykontroll XX. századi megoldásinál jobbat nem tudnak kitalálni - illetve minden olyan próbálkozásuk, amely a társadalmi élet privátszférához is valamennyire kapcsolódó szegmentumait érintik, nevetséges kudarcot vallanak (lásd pl. Nemzeti Párválasztó, vasárnapi boltzárral kapcsolatos csúfos visszavonulásuk.) De nyilván próbálkozni fognak, mivel az online, nézőpontjukból nem centralizálható média óriási veszélyt jelent számukra hosszú távon. A fiatalok a Facebook-ot nézik. Szívük szerint betiltanák (XX. századi megoldás), de szerencsére nem tehetik meg. Totális öngól lenne nekik. Hát csak hagy szoruljanak!

    Persze ha betennének egy Counter Strike: Assault on Soros Army DLC-t, amit a Zuckerberg Műveknél messze innovatívabb Mészáros Informatikai Zrt. fejlesztene le, úgynevezett közbe-szerzési eljárás keretében, mindjárt egyértelműbb lenne a szándék.
  • TokraFan #40
    Szerintem egy moddal beteszik Sorost a CS:GO-ba, a végcél -fődíjért- pedig az ő virtuális likvidálása lesz.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.01.12. 03:12:53
  • Grifid71 #39
    Remélem tomikánál ott lesz a kedvenc kokós szelencéje is, akkor biztosan mókás kis sorosozással és migráncsozással fogják megnyitni az eseményt.
  • ReszegKoldus #38
    Ja, szoktam nézni a nagyobb versenyeket (amin ők sajna ritkábban vannak ott). Fazeben is játszik magyar, vagy magyar származású kinek hogy tetszik + a mousesportsban van cseh és szlovák játékos, VP full lengyel, így elég jól lefedték a V4-et
  • duke #37
    Mert az ugy nevezett ellenzek az elmult 8 evben kivetel nelkul ugyan ugy reagalt barmire amit a kormany mondott, igy eleg konnyu megjosolni mit fognak mondani.
  • Tetsuo #36
    Egyrészt igaza van Cat-nek teljes mértékben.
    Másrészt ez: "A cikk írás (gondolom, cikkírás akar lenni) alapvető kritériuma a függetlenség." a hét vicce, és nem viccelek.
  • Tetsuo #35
    Nem minden nő kurva. Azért, mert a környezetedben az a jellemző, még nem mindenkinek az anyukája árulja a testét.
    Meglehetősen infantilisnak kell lenned ahhoz, hogy a kormányzati e-sport befizetés helyetti iskolafelszerelésre költést merő demagógiának fogod fel.
  • gforce9 #34


    https://eu.lolesports.com/en

    https://www.toornament.com/games/fifa18

    https://play.eslgaming.com/clashroyale/global

    Nekem úgy tűnik, hogy mindegyiknek hagyománya van. :)
  • Moha Mahnian #33
    Ezek a játékok mennyire alkalmasak e-sport bajnokságra?
    A CS-t még értem, de a többi? Nekem nagyon alkalmatlannak tűnnek! (Persze, miből ne lehetne, de egy nemzetközi eseményt alapozni valamire elég más tészta.)
  • gforce9 #32
    Böröcz Bence játszik a Hellraisers-ben. DeadFox nicken. Én nagyon érdeklődve várom, hogy "hazai pályán" milyen eredmények lesznek.