Gyurkity Péter

Jön a Honor 9 Lite

Nagyobb kijelzőt, de gyengébb hardvert kap a módosított változat.

Még a nyár folyamán számoltunk be a Honor 9 bemutatkozásáról, azóta pedig minden hónapban több eltérő példányról írtunk, ennek következtében a Huawei egészpályás letámadása már erősen emlékeztet a Samsung-féle telefonözönre. Most újabb típussal bővül a lista.

A kínai szabályozó hatóság, a TENAA, oldalán bukkant fel néhány kép, amelyet a hardveres specifikációról szóló pletykák egészítenek ki. A képek megjelenése azt jelenti, hogy a hivatalos bemutató sincs már messze, a komponenseket illetően azonban még nem látunk egészen tisztán. Érdekes részlet, hogy az új telefon az eredeti példányhoz képest nagyobb érintőképernyőt vonultat fel, hiszen ez a külső források szerint ezúttal egy 5,65 hüvelykes panel lenne, amelyet a jóval szerényebb teljesítményt nyújtó Kirin 659 chip, 3 vagy 4 GB memória, valamint egy alapesetben 32 vagy 64 GB-os kapacitást biztosító belső tároló egészítene ki. A képátló itt is 18:9 lenne, a támogatott felbontás pedig az FHD+, vagyis itt nem lesz különösebb okunk a panaszra.

A felsorolásban helyet kapott emellett a hátoldali iker-kamera, amely ezúttal egy 13 és egy 2 megapixeles szenzorból áll majd. Az előlapon is egy hasonló konfigurációra támaszkodhatunk majd, vagyis a képalkotás kihangsúlyozottan fontos funkció lesz, míg az üzemidőt egy nem túl nagy, 2900 mAh-s akkumulátor garantálná. Emellett a hagyományos 3,5 mm-es jack-dugó, valamint a microUSB érdemel még említést, de a microSD-bővítés lehetősége sem maradt le a listáról, ahogy azt a hasonló, hibrid dual-SIM opciót kínáló telefonok esetében megszokhattuk.

A cég már kiküldte a meghívókat, a hivatalos bemutatóra a jelek szerint december 21-én kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!