Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Honor 9

A telefon a Huawei P10 olcsóbb változataként bukkant fel, szerényebb kivitelben.

A Honor család különböző tagjairól több alkalommal beszámoltunk már, legutóbb például a 6A jelent meg, korábban azonban a V9 európai debütálásáról is írtunk. Most a Honor 9 mutatkozott be a nagyközönség előtt, így minden részlet ismertté vált.

A Huawei olcsóbb márkájának legújabb hordozója a cég kínai oldalán látott napvilágot, itt a teljes specifikációt megtaláljuk. Eszerint egy 5,15 hüvelykes LCD-panelt kapunk, amelyhez a P10 esetében is látott Kirin 960 chip, 4 vagy 6 GB memória, egy 64 vagy 128 GB-os belső tároló, egy 3200 mAh-s, nem cserélhető akkumulátor, Hi-Fi chip, valamint a kijelző esetében a DCI-P3 szabvány támogatása csatlakozik – ez utóbbi a jobb színekért felel. A külalak az előd esetében használt dizájnra hajaz, itt azonban az ujjlenyomat-olvasót az előlapon helyezték el, ez pedig várhatóan a P10-nél is látott opciókat kínálja majd a vásárlóknak.


Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátoldalon egy ikerkamera-modul kapott helyet, amely egy 12 megapixeles színes, valamint egy 20 megapixeles fekete-fehér példányból áll. A Leica logója nem szerepel a telefonon, ami a szerényebb kivitel miatt nem jelent nagy meglepetést, bár a Hybrid Zoom révén itt azért igyekeznek jobb minőséget nyújtani. Az előlapon ehhez egy 8 megapixeles f/2.0 kamera csatlakozik, ez valószínűleg a szelfi-fanatikusok igényeit is kielégíti majd. A szoftveres oldalon az Android házon belüli változata, az EMUI 5.1 fut, komoly módosításokkal.

A hivatalos bemutatóra egyelőre Kínában került csak sor, mivel azonban a Honor család tagjai többek között az USA-ban is rendszerint felbukkannak, a nemzetközi megjelenéssel nem lesz gond. Az ár 323 és 441 dollár között mozog, ez nyilván módosul majd a többi piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!