Gyurkity Péter

Újabb Xperia Compact okostelefon érkezőben

Marad a kisebb fizikai méret, ám a hardver picit gyanús.

A jelentősebb gyártók közül mára gyakorlatilag egyedül a Sony hajlandó a kisebb készülékekkel foglalkozni, ezek az Xperia Compact sorozaton belül jelennek meg, többnyire kellemes, olykor kifejezetten erős specifikációval. Most egy újabb példány szivárgott ki, néhány kérdőjellel.

A Geekbench katalógusában bukkant fel az Xperia ZG Compact, amely valószínűleg nem kódnevet takar, hanem egy házon belül, a piaci megjelenés előtt alkalmazott elnevezést. Érdekes módon itt a Snapdragon 810 chip bukkan fel a listában, amely egy 2015-ös megoldás, ezt pedig 2 GB memória kíséri, az eredetileg szintén 2 évvel ezelőtt piacra dobott Xperia Z5 Compact hasonló benchmark-eredményeire emlékeztető számokkal. A beszámolók szerint még nincs garancia a telefon létezésére, ez lehet akár egy ügyes csalás is, de felmerül a lehetőség, hogy a gyártó maga szeretne valamilyen eltérő megoldást nyújtani, amely még mindig tűrhető teljesítményt kínál, mindezt pedig kisebb fizikai mérettel és tűrhető árral párosítanák.

Néhány héttel ezelőtt, az Xperia XZ1 Compact révén frissült ez a sorozat, ez utóbbi változat alumínium burkolattal, IP68-minősítéssel, egy 4,6 hüvelykes kijelzővel, 720p felbontással, valamint a kifejezetten erős, csúcskategóriás Snapdragon 835 chippel és az Android 8.0 Oreo verzióval bukkant fel, jól látható módon a teljesítményre helyezve a hangsúlyt. Amennyiben a ZG valóban megjelenik, egy valós alternatíva válik elérhetővé azok számára, akik nem kifejezetten a kiemelkedő sebességre vágynak, de ahogy ezt említettük, ezt még nem vehetjük biztosra.

Az Amazon és a B&H oldalán eközben az Xperia XA Ultra kapott jelentős árkedvezményt, ami az ünnepi szezon elindulását is jelzi. Rögtön 70 dollárt engedtek az árból, így a telefon már csak 180 dollárt kóstál, más kérdés, hogy ez nekünk még mindig nem annyira éri meg, tekintettel az árfolyamra, a vámra, valamint a szállítási költségekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Egy Sony telefontipusbolbol altalaban csak ketfajta van. A japan belsopiacos es a nemzetkozi soknormas. De megnezheto hogy tudja-e a gsm 900/1800-at, nallunk ez a jellemzo.
  • bunny #1
    Ha a BH-ről rendel az ember, az gondolom amerikai verzió, azzal mit kezd európában? Vagy honnan lehet tudni a telóról, hogy EU kompatibilis?